ZAHAROVA POTVRDILA: Među neutralisanim plaćenicima u Brjanskoj oblasti – državljani SAD i Kanade

Autor:

Svet

28.10.2024

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktan sukob NATO sa Rusijom?

ZAHAROVA POTVRDILA: Među neutralisanim plaćenicima u Brjanskoj oblasti – državljani SAD i Kanade

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, izjavila je da su među plaćenicima koji su neutralisani u Brjanskoj oblasti bili državljani Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Poljske. Prema preliminarnim podacima policije, četiri diverzanta su pokušali upad u ovu oblast, ali su ubrzo likvidirani od strane Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB). Prema saopštenju FSB-a, ubijeni diverzanti su bili strani plaćenici.

Ova vest je izazvala veliku pažnju javnosti i postavila pitanje o motivima i ciljevima ovih stranih plaćenika. Nadležni organi su započeli istragu kako bi utvrdili sve detalje ovog događaja i eventualne veze sa drugim sličnim incidentima.

Nakon ovog događaja, Rusija je odlučno reagovala i preduzela mere kako bi osigurala bezbednost svoje teritorije. Ova akcija FSB-a pokazuje odlučnost ruskih bezbednosnih snaga u borbi protiv terorizma i destabilizacije situacije u zemlji.

Ovo nije prvi put da se strani plaćenici povezuju sa pokušajima destabilizacije unutrašnjih prilika u Rusiji, ali je definitivno jedan od retkih slučajeva gde su ovi plaćenici brzo neutralisani pre nego što su uspeli da ostvare svoje planove.

Ovaj incident je takođe izazvao pažnju zbog državljanstva plaćenika. Činjenica da su među njima bili državljani Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Poljske postavlja pitanje o eventualnoj umešanosti tih zemalja u ovaj događaj.

Očekuje se da će ova vest izazvati diplomatske reakcije i zahteve za objašnjenjem od strane pomenutih zemalja. U međuvremenu, ruske vlasti će nastaviti sa istragom kako bi utvrdile sve činjenice i motive iza ovog događaja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading