SVI ĆE IZGINUTI, NEĆE BITI MILOSTI! Kako je Taker Karlson video ishod rata u Ukrajini

Autor:

Svet

03.10.2024

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri reči - Treći svetski rat

SVI ĆE IZGINUTI, NEĆE BITI MILOSTI! Kako je Taker Karlson video ishod rata u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Novi hladni rat između SAD i Rusije

Novinar Taker Karlson je upozorio na ishitrene korake Vašingtona koji izazivaju napetost u odnosima sa Moskvom i mogu dovesti do nuklearnog sukoba koji bi uništio život na planeti. Karlson je istakao da mnogi u SAD ne shvataju ozbiljnost situacije, te da bi rast tenzija mogao dovesti do razmene nuklearnih udara, sa katastrofalnim posledicama po čitav svet.

Ruska nuklearna doktrina

Jedna od novih izmena ruske nuklearne doktrine predviđa da informacije o masovnom lansiranju vazdušno-kosmičkog oružja na Rusiju mogu biti osnova za nuklearni odgovor Moskve. Ovo predstavlja značajnu promenu u ruskoj strategiji odvraćanja, koja bi mogla dodatno da doprinese napetosti između dve supersile.

Putinova inicijativa o nuklearnom obuzdavanju

Na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom obuzdavanju, ruski predsednik Vladimir Putin je istakao potrebu za pojašnjenjem uslova primene nuklearnog oružja. Putin je naglasio da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje prilikom agresije na nju, čak i u slučaju korišćenja konvencionalnog oružja koje bi predstavljalo pretnju vitalnim interesima države.

Ove izjave jasno ukazuju na ozbiljnost situacije između SAD i Rusije, te na potrebu za diplomatskim rešenjem koje bi sprečilo eskalaciju napetosti i potencijalni nuklearni sukob koji bi imao katastrofalne posledice po čitav svet

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading