TERORISTIČKI NAPAD NA AUTO-PUTU: Jedan čovek ubijen, tri osobe ranjene!

Autor:

Svet

15.10.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da je ubica pucao na ljude sa dve odvojene lokacije duž autoputa između dva grada

TERORISTIČKI NAPAD NA AUTO-PUTU: Jedan čovek ubijen, tri osobe ranjene!

Foto: X/gerry Karisson/Printscreen

U pucnjavi na priobalnom autoputu na jugu Izraela jedan čovek je smrtno stradao, a tri osobe su ranjene.

Kako prenosi dnevnik Tajms of Izrael kritično ranjeni čovek je preminuo tokom transporta ka bolnici.

Napad se dogodio blizu raskrsnice Javne, severno od Ašdoda, a lakše je povređen lekar koji je zaustavio svoj automobil da bi pomogao povređenima da bi ga u tom trenutku udario drugi automobil.

Veruje se da je ubica pucao na ljude sa dve odvojene lokacije duž autoputa između Ašdoda i Javnea.

Saobraćaj je na mestu događaja je obustavljen, a policija pretražuje područje kako bi isključila prisustvo drugog napadača.

Izraelski vojnici izveli su danas napade širom Pojasa Gaze u kojima je ubijeno najmanje 40 Palestinaca, uz pojačani pritisak izraelske vojske (IDF) oko izbegličkog kampa u Džabaliji na severu okupirane palestinske enklave gde se vode žestoke borbe sa pripadnicima Hamasa.

Palestinski zdravstveni zvaničnici su saopštili da je najmanje 11 osoba poginulo od izraelske vatre blizu Al-Faludže u Džabaliji, najvećem od osam izbegličkih kampova u Pojasu Gaze, dok je 10 ljudi poginulo u izraelskom raketnom udaru na jednu kuću u Bani Suhaili, istočnom delu grada Kan Junisa na jugu palestinske enklave.

Ranije danas, u izraelskom vazdušnom udaru na Sabru, predgrađe Gaze, uništene su tri kuće, a lokalna služba hitne pomoći saopštila je da su izvučena dva tela na mestu eksplozije i da se nastavlja traganje za 12 osoba koje su, kako se veruje, bile u kućama u vreme napada.

U izveštajima se navodi da je još pet osoba poginulo kada je pogođena jedna kuća u kampu Nuseirat u centralnoj Gazi.

Džabalia je već više od 10 dana meta izraelske ofanzive, a vojnici se vraćaju u oblasti na severu okupirane palestinske enklave koje su bile izložene teškim izraelskim bombardovanjima u ranim mesecima rata sa Hamasom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading