IMA MRTVIH U RUSKOM NAPADU NA NIKOLAJEV! S-300 sevao po ukrajinskom gradu i doneo STRAVIČNO RAZARANJE

Autor:

Svet

15.10.2024

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi nastavljaju sa svojim noćnim napadima na ukrajinske teritorije

IMA MRTVIH U RUSKOM NAPADU NA NIKOLAJEV! S-300 sevao po ukrajinskom gradu i doneo STRAVIČNO RAZARANJE

Foto: Tanjug/AP

Jedna žena je poginula, a broj povređenih u ruskom raketnom napadu na Nikolajev porastao je na 16, saopšteno je na Fejsbuk nalogu Nikolajevske regionalne uprave.

- U noći 15. oktobra, oko 2 sata ruske snage su napale Nikolajev, po svemu sudeći raketama tipa S-300. Oštećen je infrastrukturni objekat, ugostiteljski kompleks, trgovinski centar, stambeni objekti i automobili i izbili su požari. Jedna žena je poginula, 16 osoba je povređeno, troje je dobilo ambulantnu negu - navodi se u saopštenju Nikolajevske regionalne uprave, prenosi Ukrinform.

U ponedeljak u 11.30 ruske trupe su granatirale i selo Estuari u Halicenovskoj zajednici i u tom napadu su oštećeni privatna kuća, poslovni objekat i poljoprivredna mehanizacija, ali nije bilo žrtava.

Ukrajinske snage i jedinice PVO su u noći 15. oktobra u rejonu Nikolajeva na samom jugu Ukrajine uništile tri ruske bespilotne letelice tipa Šahed-136/131, a ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo je ranije upozorilo na pretnju od napada balističkim naoružanjem iz pravca juga.

Rute poručio da se NATO neće plašiti ruskih pretnji

- Poruka (predsedniku Rusije Vladimiru Putinu) je da ćemo nastaviti, da ćemo učiniti sve što je potrebno da budemo sigurni da on ne postigne svoj cilj, da će Ukrajina pobediti - rekao je Rute u zajedničkom intervjuu Rojtersu i nemačkom radiju Hesišer Rundfunk.

Rute je govorio u kasarni Klej, američkoj bazi u kojoj se nalazi sedište nove NSATU koja će postepeno preuzeti koordinaciju zapadne vojne pomoći Kijevu.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic, Shutterstock

Za NATO je pobeda Ukrajine jedina opcija

Govoreći u jednom od 12 zelenih šatora u kojima se nalazi NSATU, Rute se ranije danas obratio savezničkim trupama iz više od 10 zemalja koje već rade na misiji koja će se, u kasnijoj fazi, preseliti u obližnji hangar i biti dopunjena ukrajinskim trupama.

Očekuje se da će NSATU imati oko 700 pripadnika, uključujući trupe stacionirane u vojnom štabu NATO SHAPE (ŠEJP) u Belgiji i u logističkim centrima u Poljskoj i Rumuniji.

U bazi u Visbadenu se nalazi i američka jedinica zadužena za rakete dugog dometa koje će Vašington privremeno rasporediti u Nemačku od 2026. godine, kako bi se suprotstavio onome što obe zemlje opisuju kao pretnju koju predstavljaju ruske rakete smeštene blizu Kalinjingrada, oko 500 kilometara od Berlina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading