ŠOK! LIDER HAMASA IPAK ŽIV?! Jahja Sinvar obnovio kontakt sa Katarom?!

Autor:

Svet

07.10.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jahja Sinvar je bio "meta broj 1" Izraela od upada Hamasa 7. oktobra prošle godine

ŠOK! LIDER HAMASA IPAK ŽIV?! Jahja Sinvar obnovio kontakt sa Katarom?!

Foto: Tanjug/AP Photo/Adel Hana, File

Lider Hamasa, Jahja Sinvar, i dalje je živ i obnovio je kontakt sa katarskim posrednicima, prema izveštajima izraelskih medija.

Ovi izveštaji su se pozivali na različite izvore, uključujući Al-Arabiya i Daily Mail. Nedavno je visoki katarski diplomata demantovao izveštaje o direktnom kontaktu, tvrdeći da su svi pregovarački napori vođeni preko visokog političkog zvaničnika Hamasa, Halila al-Haje.

Meta broj 1 Izraela

Jahja Sinvar je postao "meta broj 1" Izraela od upada Hamasa 7. oktobra prošle godine. Od tada su se pojavljivale informacije o njegovoj smrti ili nestanku, ali nijedna od tih informacija nije potvrđena.


Ovo je samo jedna u nizu spekulacija i dezinformacija koje kruže u vezi sa Sinvarom i njegovim statusom, dok Izrael i Hamas vode svoj kompleksni politički i vojni sukob.

Spekulacije o Sinvarovom statusu

Informacije o Sinvarovom navodnom nestanku ili smrti su izazvale veliku pažnju medija i javnosti. Njegova uloga kao lidera Hamasa čini ga ključnom figurom u političkom pejzažu Bliskog istoka, što dodatno pojačava interesovanje za njegov status.

Izraelski mediji su često prenosili različite verzije i spekulacije o Sinvarovom statusu, ali zvanične potvrde ili negacije nisu bile dostupne, ostavljajući prostor za širenje različitih teorija.


Sukob između Izraela i Hamasa često je praćen politikom dezinformacija i manipulacije informacijama. Ove taktike dodatno komplikuju već kompleksnu situaciju na terenu i otežavaju tačno utvrđivanje činjenica.

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će Sinvar lično izaći u javnost kako bi demantovao ili potvrdio spekulacije o svom statusu.

U međuvremenu, dezinformacije i neproverene informacije nastavljaju da kruže, otežavajući razumevanje stvarnog stanja stvari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading