UDARNA PORUKA NETANJAHUUA IZRAELCIMA: Otkrio zašto im predstoje teški dani!

Autor:

Svet

29.09.2024

23:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodaje da neprijatelji Izrael vide kao moćnu zemlju

UDARNA PORUKA NETANJAHUUA IZRAELCIMA: Otkrio zašto im predstoje teški dani!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg, Pool

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu kaže da predstoje teški dani za Izarel nakon ubistva vođe Hezbolaha Hasana Nasralaha u Bejrutu.

Netanjahu se obratio medijima nakon ulaska lidera Nove nade Gideona Saara u vladu.

- Promena odnosa snaga sa sobom donosi mogućnost stvaranja novih saveza u našem regionu, jer Izrael pobeđuje - rekao je Netanjahu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Saarom.

Dodaje da neprijatelji Izrael vide kao moćnu zemlju.

- Ali kažem vam, građani Izraela, ovo su izazovni dani. Jer, usred teškog rata, čiji su troškovi veliki, zbijenost redova je neophodan uslov da budemo čvrsti u ovim izazovnim danima - naglasio je.

Podsećamo, Netanjahu je juče potvrdio da je Izrael ubio lidera libanske grupe Hezbolah Sajeda Hasana Nasralaha i da su on i njegov narod bili "kreatori plana za uništenje Izraela".

- Država Izrael juče je ubila glavnog ubicu Hasana Nasralaha. Namirili smo račune sa onima koji su odgovorni za ubistvo velikog broja Izraelaca i mnogih građana drugih zemalja, uključujući stotine Amerikanaca i desetine Francuza", naveo je Netanjahu u saopštenju, prenosi Skaj njuz. On je dodao da je "uklanjanje" Nasralaha bilo neophodno da bi se ostvario cilj - bezbedni povratak stanovnika sa severa Izraela u svoje domove i promenu odnosa snaga u regionu.

- Jer dokle god je Nasralah živ, on bi brzo obnovio snagu koju smo oduzeli Hezbolahu. Zato sam dao direktivu i Nasralah više nije sa nama - naveo je premijer Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading