RUSI UHAPSILI DVA UKRAJINSKA AGENTA: Uhvatili ih na Krimskom mostu, evo šta su radili tamo

Autor:

Svet

27.09.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Informacije su prosleđene neprijatelju za korišćenje u lansiranju raketnih udara

RUSI UHAPSILI DVA UKRAJINSKA AGENTA: Uhvatili ih na Krimskom mostu, evo šta su radili tamo

Foto: Tanjug/AP

Dvojica agenata ukrajinskih specijalnih službi uhapšena su kod Krimskog mosta zbog špijunaže.

Oficiri Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije (FSB) priveli su dvojicu agenata koji su prenosili informacije o odbrambenom sistemu Krimskog mosta i ruskim vojnim objektima.

Jedan od uhapšenih je 45-godišnji stanovnik Republike Krim koji je, koristeći otvoreni Globalni sistem za mobilnu komunikaciju, pozvao dežurnu liniju Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i ponudio svoju pomoć.

Potvrdio je svoju želju da pomogne SBU pružanjem poverljivih informacija koje su od interesa za stranu državu i otkrio im je geografske koordinate PVO sistema u Kerču, koja je deo sistema zaštite Krimskog mosta, prenosi Alo.

Jedan od agenata prosledio je svoje informacije u vezi sa kretanjem vojnog ešalona vojne tehnike Ministarstva odbrane Ruske Federacije u pravcu zone Specijalne vojne operacije, kao i podatke koje je dobio o objektu vojno-industrijskog kompleksa na Krimu.

Informacije su prosleđene neprijatelju za korišćenje u lansiranju raketnih udara.

Drugi pritvorenik, 43-godišnji stranac, takođe je uspostavio poverljivu saradnju sa predstavnicima Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine i ponudio pomoć u aktivnostima usmerenim protiv bezbednosti Ruske Federacije.

Istražno odeljenje FSB podnelo je krivične prijave protiv pritvorenika zbog veleizdaje i špijunaža za šta je predviđena kazna doživotnog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading