PUTIN SPREMA VELIKI NAPAD?! Crnim morem plovi 16 borbenih brodova, nose rakete Kalibr!

Autor:

Svet

15.09.2024

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brodovi su primećeni i u Sredozemnom i u Azovskom moru!

PUTIN SPREMA VELIKI NAPAD?! Crnim morem plovi 16 borbenih brodova, nose rakete Kalibr!

Foto: AP Alexander Kazakov

Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga je danas izneo informacije o prisustvu ruskih vojnih brodova u Crnom moru i okolnim vodama. Prema njihovim navodima, u Crnom moru se nalazi 16 ruskih borbenih brodova, od kojih sedam nosi krstareće rakete Kalibr sa ukupno 48 projektila. Takođe, u Sredozemnom moru se nalazi pet ruskih brodova, od kojih dva nose krstareće rakete Kalibr sa ukupno osam projektila. U Azovskom moru, pak, uplovilo je 12 ruskih vojnih plovila, od čega je četiri krenulo ka Bosforu.

  • Ruska vojna prisutnost u Crnom moru


U skladu sa saopštenjem Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, u Crnom moru se trenutno nalazi 16 neprijateljskih borbenih brodova, od kojih sedam nosi krstareće rakete Kalibr sa ukupno 48 projektila. Ova informacija ukazuje na značajan vojni potencijal Rusije u regionu Crnog mora, što predstavlja važan faktor u geopolitičkim odnosima.

 

 

  • Ruska vojna prisutnost u Sredozemnom moru


Prema navodima Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, pet ruskih brodova se nalazi u Sredozemnom moru, od kojih dva nose krstareće rakete Kalibr sa ukupno osam projektila. Ovo prisustvo dodatno potvrđuje aktivnost ruske vojske u širem regionu, te stavlja jasno do znanja da Rusija posvećuje pažnju i resurse kontroli Sredozemnog mora.
  • Ruska vojna prisutnost u Azovskom moru


Ukrajinski Generalštab Oružanih snaga takođe iznosi podatke o ruskoj vojnoj aktivnosti u Azovskom moru, gde je primećeno prisustvo 12 ruskih vojnih plovila, od kojih je četiri krenulo ka Bosforu. Ova informacija ukazuje na dinamičnost situacije u regionu i na potencijalne implikacije koje prisustvo ruske vojske može imati na regionalnu bezbednost.

  • Prisustvo ruskih vojnih brodova u Azovskom moru


Prema saopštenju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, u Azovskom moru je primećeno prisustvo 12 ruskih vojnih plovila, od kojih je četiri krenulo ka Bosforu. Ovo ukazuje na aktivnost ruske vojske u ovom regionu i potencijalne implikacije na bezbednost i stabilnost u tom području.

Rusko vojno prisustvo u luci Sevastopolj na Krimu

Konačno, prema informacijama Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, primećeno je ukotvljeno veliko amfibijsko desantno plovilo u luci namenjenoj isporuci nafte u Sevastopolju na Krimu. Ovo izaziva dodatnu pažnju zbog pokušaja ruske vojske da zamaskira prisustvo ovog plovila, što ukazuje na potencijalno tajnovite operacije ili aktivnosti koje se odvijaju na tom području.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading