UKRAJINSKI HAKERI NAPALI RUSKU FEDERACIJU: Blokirani sajtovi, aplikacije, lični nalozi, OVE INSTITUCIJE NA UDARU

Autor:

Svet

14.09.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršen je sajber napad na brojne resurse

UKRAJINSKI HAKERI NAPALI RUSKU FEDERACIJU: Blokirani sajtovi, aplikacije, lični nalozi, OVE INSTITUCIJE NA UDARU

Foto: www.profimedia.rs

Hakeri ukrajinske Glavne obaveštajne uprave (GUR) izveli su još jedan sajber napad na bankarski sistem Ruske Federacije, prenosi agencija Tanjug.

Republika

Foto: Profimedia

Napad ukrajinskih hakera

 

 - Kao rezultat operacije, poremećen je rad najvećih bankarskih institucija države agresora, koje obezbeđuju delovanje okupatorskih snaga Oružanih snaga Rusije - navodi se u saopštenju Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Navodi se da su Banka Rusije, Tinkof banka, Gaz banka i platni sistem SBP našle pod sajber napadom, prenosi Ukrinform.

Korisnici u mnogim regionima Ruske Federacije žale se na blokiran rad onlajn servisa finansijskih institucija, nemogućnost korišćenja ličnog naloga, suspenziju veb sajtova i mobilnih aplikacija banaka. Takođe, klijenti banke ne mogu da plaćaju usluge onlajn.

U saopštenju GUR-a se napominje da je 7. septembra izvršen sajber napad na brojne ruske resurse uključene u vođenje rata.

Republika

Foto: pixabay.com

Napad ukrajinskih hakera

 

Posebno su na udaru bila preduzeća koja proizvode elemente za radio-elektronsku bazu, druge rezervne delove za rusko oružje i opremu za obradu metala.

Pogođeni su i resursi kompanija koje učestvuju u razvoju vojnih infrastrukturnih objekata Rusije, dodaje se u saopštenju.

Napadnuta i SPC

Podsetimo, Srpska pravoslavna crkva nedavno se takođe pre izvesnog vremena našla na udaru hakerskog napada na sajt Informativne službe SPC.

- Mada napadi na najvažnije crkveno glasilo nisu neuobičajeni i dešavaju se na velike pravoslavne praznike, aktuelni je mnogo snažniji i dolazi sa više strana - navedeno je u saopštenju.

- Obaveštavamo javnost da su o hakerskom napadu informisani svi nadležni crkveni i državni organi koji su preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti kako bi zvanično glasilo Srpske Pravoslavne Crkve što pre bilo osposobljeno - navedeno je u njihovom saopštenju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading