PUTIN JE UPOZORAVAO, ALI DŽABA! STIGLA DRAMATIČNA VEST! Na pomolu najgori scenario, samo što nije počelo! Oglasio se poznati obaveštajac

Autor:

Svet

13.09.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio da postoje veliki rizici

PUTIN JE UPOZORAVAO, ALI DŽABA! STIGLA DRAMATIČNA VEST! Na pomolu najgori scenario, samo što nije počelo! Oglasio se poznati obaveštajac

Foto: Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo

Bivši američki obaveštajac Skot Riter izjavio je u intervjuu za YouTube kanal Dialogue Works da je nuklearni rat samo pitanje vremena zbog visokog nivoa tenzija u svetu.

- Na osnovu trenutnog nivoa napetosti, upotreba nuklearnog oružja je pitanje vremena - rekao je Riter.

Riter je upozorio da se svet udaljava od klasične doktrine nuklearnog odvraćanja, koja isključuje preventivnu upotrebu oružja za masovno uništenje.

Foto: Profimedia

Skot Riter, bivši američki obaveštajac i veliki kritičar američke umešanosti u sukob Rusije i Ukrajine

 

- Postoji scenario gde bi preventivni udar mogao biti izvršen - dodao je on.

Riter je naglasio da zemlje sve manje razgovaraju o kontroli naoružanja i smanjenju nuklearnih arsenala.

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio da su rizici nuklearnog rata značajni i da ovu opasnost ne treba potcenjivati.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije

U junu, na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da se pitanje upotrebe oružja za masovno uništenje ne sme shvatati olako, preneo je Informer.

Upad FBI u dom Skota Ritera

FBI i državna policija izvršili su tokom jula meseca raciju u kući bivšeg američkog vojnog obaveštajca Skota Ritera u državi Njujork.

- Zvaničnici FBI-a su trenutno u kući u Daver Drajvu u Delmaru i sprovode aktivnosti povezane sa tekućom federalnom istragom. Prema imovinskim podacima, kuća pripada bivšem obaveštajnom službeniku USMC-a i inspektoru za oružje Ujedinjenih nacija Vilijamu Skotu Riteru mlađem - javili su tada američki mediji.

Riter je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa i instruktor UN za oružje čija je karijera uključivala rad u bivšem Sovjetskom Savezu. 

Poznat po tome što je žestoki kritičar umešanosti Sjedinjenih Država u ukrajinsko-ruski rat. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading