BELORUSKI TENKOVI IDU KA GRANICI SA UKRAJINOM?! Na svima je ispisan ISTI SIMBOL, pogledajte dramatične prizore (FOTO)

Autor:

Svet

01.09.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova nedavno je optužilo Belorusiju za "koncentrisanje" trupa duž zajedničke granice

BELORUSKI TENKOVI IDU KA GRANICI SA UKRAJINOM?! Na svima je ispisan ISTI SIMBOL, pogledajte dramatične prizore (FOTO)

Foto: Printscreen Telegram Astra

Na ruskim Telegram kanalima nedavno su se pojavile fotografije koje, prema tvrdnjama, prikazuju prebacivanje beloruske vojne opreme ka ukrajinskoj granici. Kijev post prenosi da sve fotografije pokazuju teretni voz koji prevozi tenkove, a na kupoli svakog tenka belom bojom je ispisano slovo B ili V, u zavisnosti od pisma.

Optužbe i reakcije

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova nedavno je optužilo Belorusiju za "koncentrisanje" trupa duž zajedničke granice, upozoravajući Minsk da se suzdrži od neprijateljskih akcija.

Ovo se dešava u trenutku kada ukrajinske trupe nastavljaju s upadom u ruskoj Kurskoj oblasti, dok ruski vojnici i dalje napreduju na istoku Ukrajine. Nakon objave ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova, oglasila se i Državna pogranična služba Ukrajine (DPSU), koja je saopštila da beloruske trupe ne predstavljaju neposrednu pretnju, ali da se jača zaštita granice kako bi se sprečila mogućnost upada snaga pod kontrolom Minska.

Ruska oznaka naoružanja


Treba napomenuti da ruske trupe od početka invazije na Ukrajinu koriste slovo Z kao oznaku na svojoj naoružanju i uniformama. Ova činjenica dodatno ukazuje na napetosti između različitih vojnih snaga u regionu.

Reakcija DPSU

Andrij Demčenko, portparol DPSU, istakao je da, iako nije primećena nikakva neposredna pretnja na granici, ukrajinske trupe konstantno nadziru situaciju i spremne su da reaguju ako bude potrebno. Ovo naglašava ozbiljnost situacije i spremnost Ukrajine da se suprotstavi bilo kakvim potencijalnim pretnjama.

Ukupno gledano, situacija na granici između Belorusije i Ukrajine izaziva zabrinutost i ukazuje na potrebu za pažljivim praćenjem i diplomatskim rešenjima kako bi se izbegli dalji sukobi i eskalacija napetosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading