OVO SU PUTINOVI USLOVI ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Ruski lider ima četiri zahteva!

Autor:

Svet

29.08.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova je naglasila da ne može biti govora o zamrzavanju sukoba kako bi se ponovo naoružao režim u Kijevu, već o njegovom konačnom završetku

OVO SU PUTINOVI USLOVI ZA KRAJ RATA U UKRAJINI: Ruski lider ima četiri zahteva!

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert, Tanjug/AP

Mirovna inicijativa ruskog predsednika Vladimira Putina ostaće univerzalni i dugoročni recept za rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavila je za RIA Novosti portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Suština mirovne inicijative predsednika Rusije je bila povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz novih ruskih regiona - Donjecka Narodna Republika (DNR), Luganska Narodna Republika (LNR), Zaporožja i Hersonske oblasti, odbijanje Kijeva da podnese zahtev za članstvo u NATO, ukidanje svih zapadnih sankcija Rusiji, obezbeđivanje prava ruskog govornog stanovništva Ukrajine - podsetila je ona, odgovarajući na pitanje da li su ruski mirovni predlozi za Ukrajinu danas validni.

Ona je naglasila da ne može biti govora o zamrzavanju sukoba kako bi se ponovo naoružao režim u Kijevu, već o njegovom konačnom završetku.

- Naravno, mirovna inicijativa ruskog predsednika ostaće univerzalni i dugoročni recept za rešavanje ukrajinskog sukoba, jer sadrži način da se eliminišu njegovi osnovni uzroci - zaključila je Zaharova.

Podsetimo, više od 15 eksplozija čulo se u ukrajinskoj prijestonici Kijevu, izjavili su svedoci za TASS.

"Brojne eksplozije dogodile su se u predgrađu prestonice", rekao je jedan od svedoka.

Drugi svedok naveo je da se u okolini Kijeva čulo više od 15 eksplozija, dok treći ističe da su eksplozije odjeknule u severnom delu prestonice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading