HITNO SAOPŠTENJE HEZBOLAHA: "GOTOVA JE PRVA FAZA!" Oglasili se nakon napada na Izrael i odmazde zbog ubijenog komandanta!

Autor:

Svet

25.08.2024

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko 320 raketa je ispaljeno!

HITNO SAOPŠTENJE HEZBOLAHA: "GOTOVA JE PRVA FAZA!" Oglasili se nakon napada na Izrael i odmazde zbog ubijenog komandanta!

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla, File

Libanska grupa Hezbolah saopštila je da je okončana "prva faza" napada na Izrael kao odgovor na ubistvo visoko rangiranog komandanta te grupe Fuada Šukra i da je pogodila 11 izraelskih vojnih lokacija.

Kako je ta grupa navela, ispaljeno je više od 320 raketa i veliki broj dronova na ciljeve u severnom Izraelu, prenoi Rojters.

Hezbolah je ranije jutros saopštio da je počeo napad na Izrael kao odgovor na ubistvo visokog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u predgrađu Bejruta prošlog meseca.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje, a predstavnik Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Danijel Hagari izjavio je da desetine izraelskih ratnih aviona sada napadaju ciljeve u različitim područjima južnog Libana.

Hezbolah je za ubistvo Fuada Šukra prošlog meseca u Bejrutu okrivio Izrael.

Podsećamo,izraelski avioni su izvršili vazdušne udare u Libanu nakon što je njihova vojska saopštila da se Hezbolah sprema da ispaljuje rakete i projektile ka Izraelu. Portparol izraelske vojske, kontraadmiral Daniel Hagari, izjavio je: "U aktu samoodbrane radi uklanjanja ovih pretnji, (izraelska vojska) napada terorističke mete u Libanu, s kojih je Hezbolah planirao da izvrši napade na izraelske civile."

Nakon ove najave, Hezbollah je saopštio da su izvršili napad na Izrael sa velikim brojem dronova kao odmazdu za ubistvo svog komandanta, Fuada Šukra. Šukr je eliminisan izraelskim vazdušnim udarom nakon što je privučen na vrh zgrade u Bejrutu. Hezbolah je saopštio da je napad imao za cilj "kvalitetnu izraelsku vojnu metu koja će kasnije biti objavljena", kao i "ciljanje nekoliko neprijateljskih lokacija, kasarna i platformi Gvozdena kupola".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading