ALARMANTNO UPOZORENJE LUKAŠENKA: Eskalacija sukoba sa Rusijom može dovesti do UNIŠTENJA UKRAJINE kao države

Autor:

Svet

19.08.2024

00:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lukašenko je naglasio da bi eskalacija sukoba mogla da se završi na najtužniji način po Ukrajinu

ALARMANTNO UPOZORENJE LUKAŠENKA: Eskalacija sukoba sa Rusijom može dovesti do UNIŠTENJA UKRAJINE kao države

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ocenio je danas da će Rusija po svaku cenu osloboditi Kursku oblast od ukrajinske vojske koja je upala na njenu teritoriju i upozorio da eskalacija sukoba može da dovede do uništenja Ukrajine kao države.

U intervjuu za TV Kanal Rusija Lukašenko je rekao da među ukrajinskim borcima koji su izvršili napad na Kursku oblast nema amatera, prenosi agencija Belta.

"Uglavnom su to ljudi koji su već prošli kroz rat i obučeni plaćenici. Formirali su snažnu oružanu formaciju i došli su tamo gde je bilo malo ruskih snaga koje nisu mogle da odbiju takav napad", rekao je Lukašenko.

Lukašenko je naglasio da bi eskalacija sukoba mogla da se završi na najtužniji način po Ukrajinu.

"Ako se to nastavi kao kod Kurska, to će biti eskalacija koja će se završiti uništenjem Ukrajine. Niko neće pobediti imperiju kao što je Rusija", zaključio je Lukašenko.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju da je vojni upad u rusku oblast Kursk imao za cilj stvaranje tampon zone kako bi se sprečili dalji napadi Moskve preko granice.

Ovo je prvi put da je Zelenski jasno naveo cilj operacije koja je pokrenuta 6. avgusta. On je ranije rekao da je cilj operacije zaštita stanovništva u pograničnom regionu Sumi od stalnog granatiranja.

Zelenski je rekao da je "sada primarni zadatak u odbrambenim operacijama uništavanje što je moguće više ratnog potencijala Rusije i izvođenje maksimalnih kontraofanzivnih akcija. To uključuje stvaranje tampon zone na teritoriji agresora".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading