ČEČENSKI KOMANDANT TVRDI: Ukrajinski blickrig je PROPAO, stiže teška mašinerija, biće GADNO, a jedna stvar ostaje NEPOZNATA! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.08.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak borbenog aviona Suhoj Su-34 kako napada ukrajinske snage kod granice

ČEČENSKI KOMANDANT TVRDI: Ukrajinski blickrig je PROPAO, stiže teška mašinerija, biće GADNO, a jedna stvar ostaje NEPOZNATA! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Ruske snage danas su, tvrdi Moskva, uzvratile ukrajinskim snagama raketama, dronovima i vazdušnim napadima, a jedan od komandanata tvrdi da se time zaustavio prodor Ukrajinaca u rusku teritoriju.

Hiljade ukrajinskih vojnika su prošle nedelje iznenadno ušle na rusku teritoriju, u regiju Kursk.

Ruski predsednik Vladimir Putin smatra da je cilj te ofanzive da poboljša položaj Kijeva u pregovorima o miru i uspori napredak ruskih snaga na ukrajinskoj teritoriji.

Ukrajinci sada drže deo ruske teritorije, a Moskva je zbog toga morala da evakuiše 200 hiljada ljudi, paralelno šaljući rezerve.

Ruski blogeri: Stiže teško naoružanje

Ruski ratni blogeri izveštavaju o intenzivnim borbama širom regije. Ukrajinci pokušavaju da osvoje dodatnu teritoriju, ali blogeri pišu kako Rusija dovodi teško naoružanje i dodatne vojnike, što je zaustavilo niz ukrajinskih napada. 

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak borbenog aviona Suhoj Su-34 kako napada ukrajinske snage kod granice i tvrdi da su zaustavljeni napadi oko 27 kilometara od nje. 

 

 

 

Čečenski komandant: Blickrig nije uspeo

Ministarstvo, poznato po svojim nepouzdanim tvrdnjama, saopštilo je kako je ruska vojska tokom nedelju dana dugih borbi uništila 35 ukrajinskih tenkova, 31 oklopno vozilo, 18 vozila pešadije i 179 drugih vozila.

- Nekontrolisani prodor neprijatelja već je zaustavljen - objavio je general Apti Alaudinov, komandant čečenskih snaga Ahmat.

- Neprijatelj je već svestan da planirani blickrig nije uspeo.

Ne zna se ko kontroliše važan grad

Trenutno nije jasno koja strana kontroliše ruski grad Sudžu kroz koji Rusija opskrbljuje Evropu gasom. Gasprom je u utorak objavio da gas tamo i dalje prolazi. 

Guverner regije Kursk Aleksej Smirnov juče je objavio da Ukrajina kontroliše 28 naselja u regiji, da je invazija duboka 12, a široka 40 kilometara. Ukrajina tvrdi da kontroliše hiljadu kvadratnih kilometara, dvostruko više nego što kažu Rusi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading