IZRAEL SE SPREMA DA NAPADNE OVAJ GRAD: Izdali novo upozorenje!

Autor:

Svet

11.08.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF je saopštio da namerava da deluje protiv Hamasa u naselju Al-Džala zbog velikog broja napada iz tog kvarta na Izrael

IZRAEL SE SPREMA DA NAPADNE OVAJ GRAD: Izdali novo upozorenje!

Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) izdale su nova upozorenja za evakuaciju Palestinaca iz oblasti Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze i dodatno prilagodile granice humanitarne zone koju je odredio Izrael, isključujući naselje Al-Džala iz te zone zbog ispaljivanja raketa iz tog kvarta na Izrael.

IDF je saopštio da namerava da deluje protiv Hamasa u naselju Al-Džala zbog velikog broja napada iz tog kvarta na Izrael i da je zbog toga ostanak u toj oblasti postao opasan za palestinske civile, prenosi Tajms of Izrael.

Vojska Izraela je navela da prilagođava humanitarnu zonu na osnovu "preciznih obaveštajnih podataka koji ukazuju da je Hamas ugradio terorističku infrastrukturu u tu oblast".

Prema IDF-u, rano upozorenje ima za cilj ublažavanje civilnih gubitaka. Vojni izvor je rekao da bolnice u toj oblasti ne moraju da se evakuišu i da je IDF to preneo palestinskim zdravstvenim zvaničnicima i zvaničnicima međunarodne zajednice.

Izraelska vojska je navela da je, u međuvremenu, rano jutros napala lokaciju u Kan Junisu koja je u subotu korišćena za lansiranje četiri rakete na naselje Kisufim na severu Izraela.

Vojska ističe da je takođe napala zgradu u Kan Junisu koju koristi raketna jedinica Hamasa, kao i da je napala dronom i uništila ćeliju operativaca Hamasa koji su identifikovani kako izlaze iz tunela u Rafi na jugu Pojasa Gaze.

IDF dodaje da su izraelski avioni tokom proteklog dana gađali više od 30 drugih ciljeva širom Pojasa Gaze, uključujući zgrade koje koriste terorističke grupe, antitenkovske lansirne položaje i skladišta oružja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading