NAPADNUTA AMERIČKA BAZA U IRAKU! Sevaju kaćuše, ima i ranjenih

Autor:

Svet

06.08.2024

06:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u regionu pred pucanjem

NAPADNUTA AMERIČKA BAZA U IRAKU! Sevaju kaćuše, ima i ranjenih

Foto: X/NEXTA/Printscreen

Najmanje petero pripadnika američkog osoblja povređeno je u napadu na vojnu bazu u Iraku u ponedjeljak, rekla su tri američka zvaničnika za Rojters, dok zabrinutost u regionu raste nakon prošlonedeljnog ubistva visokorangiranih članova militantnih skupina Hamas i Hezbolah, prenosi Jutarnji list.

Zvaničnici, govoreći pod uslovom da ostanu anonimni, rekli su da se navodni raketni napad dogodio u vazdušnoj bazi Al Asad u Iraku.

"Osoblje baze sprovodi proceduru procene štete nakon napada", dodao je jedan od zvaničnika.

Dve rakete tipa Kaćuša u ponedjeljak su ispaljene na bazu u zapadnom Iraku, rekli su bezbednosni izvori. Jedan bezbednosni izvor rekao je da su rakete pale u bazu.

Prošle nedelje, SAD su izvele napad u Iraku na pojedince za koje su američki zvaničnici rekli da su militanti koji se spremaju da lansiraju bespilotne letelice i predstavljaju pretnju američkim i koalicionim snagama.

SAD se priprema za odmazdu Irana nakon ubistva čelnika Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu.

Američke trupe, koje su prisutne u Iraku više od 20 godina nakon invazije, bile su meta sličnih napada naoružanih grupa povezanih s Iranom od prošlog oktobra. Američka vojska u Siriji nekoliko je puta bila meta sličnih napada.

Pentagon je rekao da će rasporediti dodatne borbene avione i mornaričke ratne brodove na Bliski istok, dok Vašington nastoji da ojača odbranu nakon pretnji Irana i njegovih saveznika Hamasa i Hezbolaha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading