TRAMP UPOZORIO AMERIKANCE: "Rusi su porazili Napoleona i Hitlera!" Odmah stigao odgovor KREMLJA!

Autor:

Svet

26.07.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je za Fox News potvrdio da je Zelenskom rekao da se rat mora okončati

TRAMP UPOZORIO AMERIKANCE: "Rusi su porazili Napoleona i Hitlera!" Odmah stigao odgovor KREMLJA!

Foto: Tanjug/AP, ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Kremlj je danas pozdravio komentare Donalda Trampa o Rusiji kao "ratnoj mašini" koja je porazila Napoleona i Hitlera, ali takođe dodaje da ne gleda kroz ružičaste naočare kada je reč o republikanskom kandidatu za američkog predsednika.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovarao je na pitanje o izjavama Trampa u telefonskom razgovoru s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim 19. jula.

Tramp je kasnije za Fox News potvrdio da je Zelenskom rekao da se taj rat mora okončati.

- Sučeljavate se s ratnom mašinerijom. To je ono što Rusi rade, bore se u ratovima. Pobedili su Hitlera, pobedili su Napoleona. Moramo taj rat privesti kraju - rekao je tada Tramp.

Peskov: Tramp možda pokazuje malo više političke mudrosti

Komentirišući Trampove primedbe, Peskov je rekao da će "verovatno biti korisno za većinu Amerikanaca da znaju i o brojnim veličanstvenim stranicama istorije Rusije" jer vrlo malo njih dobro poznaje istoriju.

Međutim, takođe je rekao da Kremlj nema nikakvih iluzija o tome šta bi pobeda Trampa na predsedničkim izborima značila za Rusiju, referišući se na komentar Majka Pompea, bivšeg državnog sekretara u Trampovoj administraciji, u Wall Street Journalu koji navodi na zaključak da bi stari šef Bele kuće, ako bude ponovo izabran, uveo nove, strože sankcije Moskvi i povećao pomoć Ukrajini.

- Nikada nismo gledali niti sada gledamo kroz ružičaste naočare. Tramp je predstavnik američke političke elite koja sada apsolutno pati od protivruskog sentimenta. Kada je bio predsednik, Amerikanci su započeli trku u sankcijama, pod Trampom su našoj zemlji uvedene brojne sankcije i što se toga tiče, nije mnogo drugačiji od ostalih - rekao je Peskov.

Na kraju je, međutim, rekao da Tramp "možda pokazuje malo više političke mudrosti ako govorimo o održavanju kanala za dijalog".

- Ali de facto to nema neki poseban uticaj ni na šta i toga moramo biti svesni - zaključio je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading