SASTANAK SVETSKIH MOĆNIKA! Bašar el Asad u iznenadnoj poseti Kremlju, dočekao ga Putin

Autor:

Svet

25.07.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik razgovarao sa svojim sirijskim kolegom.

SASTANAK SVETSKIH MOĆNIKA! Bašar el Asad u iznenadnoj poseti Kremlju, dočekao ga Putin

Foto: Tanjug/AP

Bašar el Asad i Vladimir Putin

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin održao je sinoć sastanak sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom u Kremlju, prenosi agencija RIA Novosti.

Ruski predsednik predložio je svom sirijskom kolegi da razgovaraju o situaciji u regionu, koja ima tendenciju pogoršanja, istakavši da se to odnosi i na Siriju, saopšteno je iz Kremlja.

Prema rečima Asada, Ruska Federacija i Sirija prošle su kroz teška iskušenja tokom proteklih decenija, a izazovi su se intenzivirali u februaru 2022. godine za Rusiju, odnosno u oktobru 2023. godine za Siriju, kada su se rasplamsali sukobi Rusije i Ukrajine, odnosno Izraela i Hamasa, u koji je uvučena i Sirija.

"Današnja poseta se poklapa sa godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja (80 godina), naše zemlje su prošle kroz veoma teška iskušenja. Naravno, ove decenije su bile svedoci složenih procesa transformacije u našim zemljama", rekao je Asad na sastanku sa Putinom u Kremlju.

Asad je poslednji put boravio u Moskvi pre godinu dana – u martu 2023. godine.

Medijska pažnja usmerena je na mogući sastanak Asada i turskog lidera Redžepa Erdogana, koji bi, kako je saopšteno, mogao da se održi u Moskvi u avgustu. Kremlj je saopštio da je Rusija, kao i druge zemlje, zainteresovana za unapređenje odnosa Turske i Sirije, navodi ruska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading