RUSI IZVRŠILI STRAHOVIT NAPAD NA OVAJ UKRAJINSKI GRAD: Ima mrtvih i ranjenih, među stradalima i jedno dete, šteta je OGROMNA!

Autor:

Svet

19.07.2024

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj tragičan događaj samo je još jedan u nizu napada koji potresaju Ukrajinu

RUSI IZVRŠILI STRAHOVIT NAPAD NA OVAJ UKRAJINSKI GRAD: Ima mrtvih i ranjenih, među stradalima i jedno dete, šteta je OGROMNA!

Foto: X/Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський/Printscreen

U poslednjem raketnom napadu na jugu Ukrajine, grad Nikolajev je postao žrtva strašnog terora.

Tri osobe, među kojima je i jedno dete, izgubile su život, dok je petoro ljudi povređeno.

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izrazio je ogorčenje povodom ovog napada i naglasio da je Rusija svojim terorom pokazala da nije sklona pritiscima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Volodimir Zelenski

Pritisak na Rusiju

Zelenski je istakao da je neophodno pronaći nova rešenja za podršku odbrani zemlje, te da je neophodno zaustaviti ovakvo uništavanje života.

Reakcija gradonačelnika

Gradonačelnik Nikolajeva, Oleksandr Sjenkevič, takođe je reagovao na ovaj događaj, ističući da su ruske snage gađale stambenu oblast, prouzrokujući ne samo ljudske žrtve, već i veliku materijalnu štetu.

Ovaj tragičan događaj samo je još jedan u nizu napada koji potresaju Ukrajinu. 

Podsetimo, Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) i ukrajinske oružane snage dronovima su uspešno napale rusku obalsku vojnu bazu na Krimu, rekao je izvor iz obaveštajnih službi za Kyiv Independent.

Foto: Printscreen Twitter

Nikolajev

Ukrajinci su napali bazu u zalivu Donuzlav, oko 90 kilometara severno od Sevastopolja, i to dok su ruske mornaričke snage izvodile vežbu.

- Zahvaljujući bespilotnim letelicama SBU, ove vežbe nisu uspele, jer Rusi nisu bili u stanju da zaštite čak ni svoju bazu, a da ne spominjemo vodenu površinu jezera - rekao je izvor za Kyiv Independent.

Dodaje da su u napadu korišćeni vazdušni i pomorski dronovi, koji su oštetili ruski štab, kontrolnu tačku, skladište municije i opreme, električnu trafostanicu i neprijateljske borbene položaje.

- Napad je podsetnik da se Krim pretvara u zamku za Ruse - rekao je izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading