ZELENSKI NA SAMITU NATO ZATRAŽIO DOZVOLU ZA UDARE NA RUSIJU! Smeši nam se Treći svetski rat?!

Autor:

Svet

11.07.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski je pozvao zapadne vlade da povećaju i ubrzaju vojnu pomoć ukrajinskim snagama

ZELENSKI NA SAMITU NATO ZATRAŽIO DOZVOLU ZA UDARE NA RUSIJU! Smeši nam se Treći svetski rat?!

Foto: Shatterstock

Svet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je saveznicima da treba da ukinu sva ograničenja da Kijev izvodi napade dugog dometa na ciljeve unutar Rusije ako žele da Ukrajina pobedi u ratu s Moskvom, dok je istovremeno dobio novi paket američke vojne pomoći od 225 miliona dolara.

Ukrajinski lider rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da se nada da će saveznici Kijeva doneti odluku da dopuste takve udare.

Foto: Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Volodimir Zelenski

- Ako želimo da pobedimo, prevladamo moramo ukinuti sva ograničenja - rekao je Zelenski.

Istovremeno su Sjedinjene Države najavile novi bezbednosni paket za Ukrajinu vredan 225 miliona dolara, koji uključuje sistem raketne baterije Patriot, dodatnu municiju za raketne sisteme visoke mobilnosti i projektile.

Nakon što su borbene linije ostale uglavnom zamrznute od početka sukoba, Moskva je poslednjih meseci postigla određen napredak u istočnoj Ukrajini.

Zelenski je pozvao zapadne vlade da povećaju i ubrzaju vojnu pomoć ukrajinskim snagama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Samit NATO-a u Vašingtonu

U aprilu je odobren američki zakon kojim se Ukrajini pomaže sa 61 milijardom dolara.

Vašington, najveći partner Ukrajine, ranije je osigurao više od 50 milijardi dolara vojne pomoći od 2022. kada je započela ruska invazija.

A onda je američka vojna pomoć u mesecima tokom zime dugo čekala odobrenje u Kongresu, a Zelenski pokušavao da uveri da nedostatak oružja Rusiji daje prednost.

- Ostaćemo uz vas i tačka - rekao je predsednik SAD Džo Bajden Zelenskom uoči bilateralnog sastanka na samitu NATO u Vašingtonu, piše Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading