HITNO OGLAŠAVANJE RUSIJE! Moskva otkrila nove informacije, evo šta Amerika i NATO spremaju! HAOS U NAJAVI!

Autor:

Svet

08.07.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednoj od takozvanih nezavisnih država nudi se da inicira istragu i falsifikuje dokaze

HITNO OGLAŠAVANJE RUSIJE! Moskva otkrila nove informacije, evo šta Amerika i NATO spremaju! HAOS U NAJAVI!

Foto: Tanjug/AP

Zapad planira da optuži Rusiju za upotrebu hemijskog oružja, saopštio je načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga, general-potpukovnik Igor Kirilov na brifingu.

- Prema dostupnim informacijama, SAD i Nemačka, zajedno sa Ukrajinom i tehničkim sekretarijatom OPCW (Organizacije za zabranu hemijskog oružja), pripremaju specijalnu misiju za istraživanje takozvanih činjenica o upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini s ciljem da optuže Rusiju - rekao je on.

Kako je dodao vojni zvaničnik, jednoj od takozvanih nezavisnih država nudi se da inicira istragu i falsifikuje dokaze da je Rusija koristila toksične hemikalije tokom specijalne operacije.

Prema njegovim rečima, SAD su već izdvojile oko 400 hiljada dolara za te svrhe, dok je OPCW garantovala kijevskom režimu imunitet.

- Ministarstvo odbrane Rusije poseduje informacije o aktivnoj saradnji Ukrajine sa tehničkim sekretarijatom OPCW, koji su zaključili sporazum "O privilegijama i imunitetima tokom poseta za pružanje tehničke pomoći" - rekao je Kirilov.

Objasnio je da će ovaj dokument omogućiti Ukrajini da koristi OPCW "u svojim interesima, zaobilazeći postojeće procedure po Konvenciji, namećući organizaciji svoje lažne zaključke o istragama hemijskih incidenata".

Pored toga, već postojeći dokazi Moskve o kršenju obaveza Ukrajine po Konvenciji o zabrani hemijskog oružja predati su tehničkom sekretarijatu OPCW, ali organizacija nije reagovala na to.

Kirilov je naveo da je OPCW dobio uputstva od svojih zapadnih mentora da ne reaguje na izjave Rusije o kršenjima Konvencije od strane Ukrajine, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading