UKRAJINSKA VOJSKA OBJAVILA NOVI SNIMAK! Uništena cela ruska tenkovska četa! Zadat strahovit UDARAC Rusima (VIDEO)

Autor:

Svet

14.06.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila 17 ruskih jurišnih bespilotnih letelica

UKRAJINSKA VOJSKA OBJAVILA NOVI SNIMAK! Uništena cela ruska tenkovska četa! Zadat strahovit UDARAC Rusima (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook

Ukrajinska 68. brigada izazvala je pažnju javnosti objavom video-snimka na kojem se, navodno, vidi kako njihove snage uništavaju celu rusku tenkovsku četu tokom borbi u pravcu Pokrovsk, na istoku zemlje.

Prema objavi na Fejsbuku, uništeno je osam tenkova i osam borbenih vozila pešadije (IFV). Nazar Vološin, portparol grupacije snaga "Horticija", potvrdio je tvrdnje 68. brigade za ukrajinsku agenciju Ukrinform, dodajući da su njihove odbrambene snage uništile osam ruskih tenkova i stavile van funkcije još dva, čime je ukupno uništeno 10 tenkova, čineći time tenkovsku četu.

Takođe, na ovom delu fronta, ukrajinski branioci su u navedenom periodu uništili još osam borbenih oklopnih vozila, dva artiljerijska sistema i još četiri vozila (pri čemu je još jedno oštećeno).

 

 

Obaranje jurišnih bespilotnih letelica

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je oborila svih 17 jurišnih bespilotnih letelica tipa "Šahed" i sedam od 14 raketa koje je Rusija lansirala preko noći 14. juna, izjavio je komandant vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk.

Rusija je navodno lansirala bespilotne letelice iz Jejska u ruskom Krasnodarskom kraju i sa Krima, dok je 10 krstarećih raketa Kh-101/Kh-555 ispaljeno iz aviona bombardera Tu-95 iznad ruske Saratovske oblasti.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andriy Andriyenko

Ukrajinska vojska

Moskovske trupe su takođe lansirale tri balističke rakete Iskander-M sa okupiranog Krima i ruskog Krasnodarskog kraja, kao i jednu balističku raketu "Kinžal" Kh-47M2 iz Tambovske oblasti.

Ove vesti su izazvale pažnju javnosti i postavile pitanje o toku i intenzitetu sukoba između Ukrajine i Rusije, kao i o sposobnosti obe strane da se suprotstave protivničkim napadima.

Iako nezavisna provera ovih tvrdnji nije bila moguća, činjenica da su obe strane uključene u intenzivne vojne aktivnosti svakako izaziva zabrinutost u međunarodnoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading