ZADAT ŽESTOK UDARAC RUSIJI! Ukrajinci uništili moćno Putinovo oružje! Razneli ga u paramparčad! (VIDEO)

Autor:

Svet

13.06.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odjeknula snažna eksplozija, nastao je haos

ZADAT ŽESTOK UDARAC RUSIJI! Ukrajinci uništili moćno Putinovo oružje! Razneli ga u paramparčad! (VIDEO)

Foto: X/Defense of Ukraine

Ukrajinska vojska je nedavno izvršila uspešnu operaciju uništavanja vrhunskog ruskog radara vrednog 25 miliona dolara.

Naime, jedinice za specijalne operacije objavile su snimak na kome se vidi kako trupe gađaju rusku digitalnu radiorelejnu komunikacijsku stanicu R-416GM "Granit-M".

Ovaj radar, koji su Rusi počeli da koriste 2018. godine, služi za poboljšanje uspešnosti radiorelejnih komunikacijskih jedinica na terenu.

Snimak prikazuje trenutak udara drona u stanicu, nakon čega je došlo do eksplozije.

Ministarstvo odbrane Ukrajine podelilo je ovaj snimak na društvenim mrežama uz izjavu da su ukrajinske snage prvi put u istoriji ovog rata uništile modernu rusku mobilnu komunikacijsku stanicu.

Uništeni ruski radarski sistemi protivvazdušne odbrane na Krimu

Osim uništenja vrhunskog ruskog radara, ukrajinska vojska je takođe saopštila da su njene snage juče uništile najmanje dva ruska radarska sistema protivvazdušne odbrane S-300/S-400 na Krimu.

 

 

Ova vest predstavlja značajan uspeh za ukrajinske snage, pokazujući njihovu sposobnost da deluju protiv ruske vojne tehnologije čak i na teritoriji koju Rusija smatra svojom.

Uništavanje ovih sistema protivvazdušne odbrane predstavlja ozbiljan udarac za ruske vojne kapacitete na Krimu i pokazuje odlučnost i efikasnost ukrajinskih snaga u borbi protiv modernog ruskog naoružanja.

Ukrajinska vojska pokazuje sposobnost i efikasnost

Ovi događaji jasno pokazuju da ukrajinska vojska poseduje sposobnost da se efikasno suprotstavi ruskoj vojnoj tehnologiji i da izvršava uspešne specijalne operacije.

Uništavanje visokotehnoloških radarskih sistema i radiorelejne komunikacijske stanice predstavlja značajan korak napred za ukrajinske snage, a istovremeno predstavlja ozbiljan izazov za rusku vojnu moć u regionu.

Ovi događaji svakako će imati značajan uticaj na dinamiku sukoba između Ukrajine i Rusije, pokazujući da ukrajinske snage imaju sposobnost da se suprotstave modernoj ruskoj vojnoj tehnologiji i da postižu značajne vojne uspehe.

(Republika/Newsweek)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading