PUTINOVA "ČELIČNA LUTKA" OBJAVILA MAPU: Ovo su NOVE METE Ukrajinaca, ponovo će Rusiju gađati američkim oružjem (VIDEO)

Autor:

Svet

05.06.2024

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova objava dolazi nakon što je američka administracija prošle nedelje najavila da brzo radi na odobravanju upotrebe američkog oružja za vazdušne napade na Rusiju od strane ukrajinske vojske

PUTINOVA "ČELIČNA LUTKA" OBJAVILA MAPU: Ovo su NOVE METE Ukrajinaca, ponovo će Rusiju gađati američkim oružjem (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs, Tanjug/AP

Olga Skabejeva, novinarka ruske državne televizije, objavila je mapu potencijalnih ciljeva zapadnog oružja iz Ukrajine.

Ova objava dolazi nakon što je američka administracija prošle nedelje najavila da brzo radi na odobravanju upotrebe američkog oružja za vazdušne napade na Rusiju od strane ukrajinske vojske.

Neimenovani američki zvaničnik je rekao da bi ovo oružje moglo biti upotrebljeno za napade na delove Rusije koji se graniče sa severoistočnom Ukrajinom kako bi ona odbranila Harkovsku oblast.

Skabejeva tvrdi da se sada dešava “fazna eskalacija“. I čim Rusi odgovore, "NATO i Pentagon će se prebaciti na nove mete".

Međutim, Amerika i dalje zabranjuje upotrebu raketa dugog dometa ATACMS za vazdušne napade na Rusiju.

Skabejeva, poznata i kao jedna od "Čeličnih lutaka Putinove propagandne mašinerije", pokazala je mapu ruskih oblasti koje bi mogle biti meta ukrajinskih napada oružjem dobijenim za Zapada

Video snimak njene emisije objavljen je na društvenim mrežama uz komentar ‘Danas Himars, prekosutra – Atacms’: propagandisti histerični zbog dozvole SAD da napadnu mete na ruskoj teritoriji", piše Blic.

Ona na snimku pominje i AGM-88 HARM, taktičku raketu vazduh-zemlja protiv radijacije; bombu malog prečnika (GLSDB) proizvedenu u SAD sa dometom od 180 kilometara; krstareće rakete velikog dometa "Skalp/storm šedou"; i dronove kamikaze.

Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska obezbeđuju Ukrajini "storm šedou"  i nisu eksplicitno ograničile njihovu upotrebu na ruskom tlu.

Ona je prikazala i američke rakete dugog dometa, iako Vašington zabranjuje njihovu upotrebu unutar Rusije.

"Poluprečnik ciljeva koji se sada mogu pogoditi uz pomoć HIMARS-a izgleda ovako", rekla je Skabejeva.

Prema mapi koju je objavila, oblasti koje bi mogle biti na udaru zapadnog oružja iz Ukrajine uključuju Belgorodsku, Kursku, Brajansku i Smolensku oblast.

Takođe, ona je navela da su sve oblasti u Rusiji koje su udaljene do 1.000 kilometara od ukrajinske granice potencijalno u opasnosti od vazdušnih napada, preneo je Blic pisanje Njuzvika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading