JEZIVA NAJAVA IZ RUSIJE! Određen datum mogućeg nuklearnog napada na NATO ciljeve, evo gde će UDARITI?!

Autor:

Svet

02.06.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je upozorio na posledice

JEZIVA NAJAVA IZ RUSIJE! Određen datum mogućeg nuklearnog napada na NATO ciljeve, evo gde će UDARITI?!

Foto: shutterstock, Tanjug/AP

Ruski politikolog Sergej Markov analizirao je izjavu ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i došao do zaključka da bi Rusija mogla izvesti taktički nuklearni udar u Ukrajini, blizu granice sa Poljskom, a navodno bi se to moglo dogoditi 22. juna.

Lavrov je izjavio da se mora uzeti u obzir "namerno snažno delovanje NATO-a u nuklearnoj sferi", komentarišući isporuku aviona F-16 Ukrajini.

Signalna akcija NATO-a u nuklearnoj sferi

Lavrov je naglasio da isporuka ovih sistema režimu u Kijevu može biti prepoznata kao signalna akcija NATO-a u nuklearnoj sferi, koja ukazuje da su SAD i NATO spremni na sve u Ukrajini.

Politički analitičar je ukazao na mogućnost da Rusija upotrebi taktičko nuklearno oružje, posebno na lokacijama gde su smešteni lovci F-16, koja se nalazi nadomak Poljske, u zapadnoj Ukrajini.

Analitičar je izneo mišljenje da bi napad taktičkim nuklearnim oružjem mogao biti izveden kako bi se "sav radioaktivni vetar" usmerio ka Poljskoj, ukazujući na moguće posledice takvog scenarija.

Spekulacije o datumu i mogućem razvoju događaja

Takođe je istaknuto da bi avioni F-16 već mogli biti u Ukrajini, te da bi njihovi letovi mogli da počnu početkom juna, što dodatno podstiče spekulacije o mogućem napadu taktičkim nuklearnim oružjem odmah nakon samita u Švajcarskoj.

Ove spekulacije izazivaju zabrinutost i postavljaju pitanje budućnosti odnosa između Rusije, NATO-a i Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading