MUČILI IH, ŠUTIRALI, A ONDA SU IM UPERILI PUŠKU U GLAVU: Zastrašujući snimak ruskih vojnika kako muče Ukrajince obišao svet (VIDEO)

Autor:

Svet

04.06.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak je došao i do državnog vrha Ukrajine koji je morao da reaguje

MUČILI IH, ŠUTIRALI, A ONDA SU IM UPERILI PUŠKU U GLAVU: Zastrašujući snimak ruskih vojnika kako muče Ukrajince obišao svet (VIDEO)

Foto: Telegram/zloy desantnik/e2w

Britanski portal Dejli mejl objavio je snimak sa ukrajinskog fronta na kojem se vidi nekoliko ratnih zarobljenika kako idu u koloni pokraj ruskih vojnika.

Rusi se na snimku ponašaju veoma necivilizovano i samo gledaju kako da naude Ukrajincima kojima su vezane oči i vidi se da su već izmučeni.

Muškarci sa povezima na očima marširaju kroz šumu blizu linije fronta dok petorica ruskih vojnika pokušavaju da ih nateraju da pevaju sovjetsku nacionalnu himnu.

Jedan od Ukrajinaca je udaren nogom u prepone, zbog čega je pao na zemlju, nakon čega ga udaraju nogom u glavu.

Ruski vojnik koji je nepristojan – navodi se da je padobranac – zahteva da ustane pre nego što kaže:

"Izgleda da ćemo morati da ga ubijemo. Moramo li da ga ubijemo? Hej, ustani, ustani."

On je potom uperio svoj kalašnjikov u glavu Ukrajinca koji leži presavijen na zemlji, dok se pretvara da će da ga ubije. Ali pre toga, skreće cev i puca u prašinu nekoliko centimetara od zarobljenika.

Mučitelji još uvek nisu identifikovani — a koji čak i ne kriju svoja lica, nastavljaju da se smeje u videu koji je postavljen na jednom "proratnom" Telegram kanalu koji je sugerisao da su hteli da se "našale sa Ukrajincima... ništa posebno". 

Sudbina Ukrajinaca sa snimka trenutno nije poznata.

Ukrajinski ombudsman Dmitro Lubinec rekao je da se na snimku vidi kako se ruski vojnici "rugaju se ukrajinskim ratnim zarobljenicima".

- Prema preliminarnim informacijama, to se dogodilo u pravcu Harkova, gde Rusi trenutno pokušavaju da izvedu ofanzivne akcije. Na snimku su zabeležena premlaćivanja, ponižavanja, pretnje i imitacija pucnjave. Nažalost, ovakav tretman ukrajinskih ratnih zarobljenika nije izuzetak od pravila, već uobičajena taktika okupatora - izjavio je Lubinec.

Kako dalje navodi, "slučaj treba da bude zabeležen kao dodatni dokaz o ruskom kršenju međunarodnog humanitarnog prava".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading