OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SMRTI DEVOJČICE (16): Nakon što joj je izvađen zub, stanje se naglo pogoršalo! Roditelji u ŠOKU I BOLI!

Autor:

Svet

15.10.2024

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O SMRTI DEVOJČICE (16): Nakon što joj je izvađen zub, stanje se naglo pogoršalo! Roditelji u ŠOKU I BOLI!

Foto: Avaz

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za portal "Avaza" su potvrdili da su obavešteni o smrti 16-godišnje devojčice u Sarajevu.

- Tužilaštvo je obavešteno, postupamo u predmetu, poduzimamo radnje u cilju provere svih okolnosti smrti - rekla je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Prema informacijama "Avaza", 16-godišnja devojčica je sa roditeljima potražila pomoć.

- Nakon što joj je izvađen zub, stanje se naglo pogoršalo, a usled upalnog procesa razvila se sepsa. U veoma teškom stanju, hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

O celom slučaju obavešteno je Tužilaštvo, koje je pokrenulo istragu kako bi utvrdilo okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda, potvrđeno je za "Avaz".

Roditelji devojčice, u šoku i boli, traže pravdu i odgovornost. Juče je obavljena obdukcija, a sutra će biti klanjana dženaza devojčice.

Podsetimo, pre nekoliko meseci sličan slučaj potresao je Đakovicu.

Naime, pacijentkinja L.Š. je preminula nakon vađenja zuba u stomatološkoj ordinaciji koja je u vlasništvu DŽ.K. Lekari bolnice u Mališevu su utvrdili da je smrt pacijentkinje posledica primene neodgovarajućih metoda i terapije tokom vađenja zuba.

Osnovni sud u Đakovici je doneo odluku da stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. bude određen jednomesečni pritvor, dok je njegovoj sestri H.K. određen jednomesečni kućni pritvor. Ova odluka usledila je nakon smrti pacijentkinje kojoj je stomatolog DŽ.K. izvadio zub u njegovoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

Stomatolog DŽ.K. se sumnjiči za krivična dela nesavesnog lečenja i nedozvoljenog obavljanja lekarske delatnosti. Sestra okrivljenog, H.K., se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti i falsifikovanje isprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading