NEZAPAMĆEN HOROR! Tinejdžerka (16) preminula u Kliničkom centru nakon VAĐENJA ZUBA!

Autor:

Svet

15.10.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više informacija o ovom slučaju biće poznato naknadno

NEZAPAMĆEN HOROR! Tinejdžerka (16) preminula u Kliničkom centru nakon VAĐENJA ZUBA!

Foto: pixabay.com

Šesnaestogodišnja tinejdžerka izgubila je život u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon što je pretrpela teške komplikacije tokom stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj ordinaciji u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

Prema informacijama, tinejdžerka je u pratnji roditelja zatražila stomatološku pomoć zbog intenzivne zubobolje.

Nakon što je izvađen zub u privatnoj ordinaciji, situacija se naglo pogoršala. Gnoj iz zuba proširio se niz vrat, izazvavši ozbiljnu infekciju koja je rezultirala razvojem sepse.

Devojka je u kritičnom stanju hitno prebačena u KCUS, gde su lekari uložili maksimalne napore da je spase, ali, nažalost, komplikacije su bile fatalne.

Više informacija o ovom slučaju biće poznato naknadno.

Podsetimo, pre nekoliko meseci sličan slučaj potresao je Đakovicu.

Naime, pacijentkinja L.Š. je preminula nakon vađenja zuba u stomatološkoj ordinaciji koja je u vlasništvu DŽ.K. Lekari bolnice u Mališevu su utvrdili da je smrt pacijentkinje posledica primene neodgovarajućih metoda i terapije tokom vađenja zuba.

Osnovni sud u Đakovici je doneo odluku da stomatologu čiji su inicijali DŽ.K. bude određen jednomesečni pritvor, dok je njegovoj sestri H.K. određen jednomesečni kućni pritvor. Ova odluka usledila je nakon smrti pacijentkinje kojoj je stomatolog DŽ.K. izvadio zub u njegovoj privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

Stomatolog DŽ.K. se sumnjiči za krivična dela nesavesnog lečenja i nedozvoljenog obavljanja lekarske delatnosti. Sestra okrivljenog, H.K., se sumnjiči za nedozvoljeno obavljanje lekarske delatnosti i falsifikovanje isprava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading