BAKA SE ZALJUBILA PREKO FEJSBUKA, PA OSTALA BEZ NOVCA: Prevaranti su imali razrađeni sistem kako da joj UZMU ŠTO VIŠE PARA

Autor:

Svet

13.10.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navlakuša je trajala godinu dana

BAKA SE ZALJUBILA PREKO FEJSBUKA, PA OSTALA BEZ NOVCA: Prevaranti su imali razrađeni sistem kako da joj UZMU ŠTO VIŠE PARA

Foto: Shutterstock

Policija je nedavno izvestila o neverovatnom slučaju prevare nad 74-godišnjom penzionerkom iz Bjelovara.

"Romantična" prevara

Ova neverovatna priča o romantičnoj prevari, koja se protezala tokom godinu dana, ostavlja mnoge u šoku i pita se - kako je moguće da je neko toliko dugo verovao nepoznatom muškarcu i na kraju izgubio ogromnu sumu novca?

Lažni UN radnik

Republika

Foto: Shutterstock

Internet prevara

 

Početak ove priče je neverovatan - penzionerka je stupila u kontakt sa muškarcem preko društvene mreže, koji joj je predstavio priču o svom navodnom poslu u Ujedinjenim nacijama i mirovnoj misiji u Avganistanu. Kako je moguće da je ona poverovala u ovu priču i odlučila da mu uplati novac kako bi mu pomogla?

Lažna ponuda

Nakon što je uplatila značajnu sumu novca na razne bankovne račune, penzionerka je kontaktirana od strane osobe koja joj je ponudila pomoć da vrati svoj novac, ali naravno, uz dodatnu novčanu naknadu. Zatim se umešao i navodni hirurg iz Turske, koji ju je spojio sa FBI agencijom. Kako je ova priča postajala sve apsurdnija, penzionerka je očigledno bila duboko uvučena u mrežu laži i manipulacije.

Paket s novcem

Republika

Foto: shutterstock

Internet prevara

 

Kulminacija ove prevare dolazi kada penzionerka dobija poruku od korisnika pod nazivom "FBI Worldwide", obaveštavajući je da je dobila nagradu od 25.000 dolara za pomoć u hvatanju prevaranta i da će joj sav novac koji je uplatila biti vraćen. Naravno, postoji "sitna" kvaka - novac je pod šifrom u metalnoj kutiji i treba da uplati određenu sumu novca pre nego što preuzme paket na aerodromu u Zagrebu. Nažalost, penzionerka je i na ovaj zahtev uplatila novac, verujući u lažnu nagradu i paket s novcem.

Iz policije su upozorili da su osobe starije životne dobi često mete ovakvih prevara i apeluju na sve da budu oprezni i ne nasedaju na ovakve prevare. Ova priča jasno pokazuje koliko je važno edukovati ljude o internet prevarama i manipulaciji, kako bi se smanjio broj žrtava ovakvih zločina. Ova penzionerka je nažalost izgubila veliku sumu novca, ali je njen slučaj važan za podizanje svesti o ovom ozbiljnom problemu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading