SELO KOD JABLANICE POTPUNO ODSEČENO OD SVETA: Hrana jedva stiže, a imaju i PROBLEM SA STRUJOM

Autor:

Svet

12.10.2024

01:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izlivanje potoka dovelo do blokade puteva

SELO KOD JABLANICE POTPUNO ODSEČENO OD SVETA: Hrana jedva stiže, a imaju i PROBLEM SA STRUJOM

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz

Nakon nedavnih katastrofalnih poplava, selo Čivelj kod Jablanice ostalo je potpuno izolovano, sa zatvorenim putnim pravcima ka ostatku Bosne i Hercegovine. Sedam dana nakon tragedije, meštani se i dalje suočavaju sa ozbiljnim izazovima u snabdevanju i kretanju.

Teškoće u snabdevanju

Selo Čivelj, smešteno pored Jablaničkog jezera, suočava se sa nemogućnošću pristupa putem privatnih vozila, ostavljajući čamce kao jedini način transporta do obližnjeg grada Jablanice. Alternativno, put do grada može se preći pešice kroz šumu, što zahteva pet sati napornog hoda. Ova situacija dodatno komplikuje snabdevanje strujom, hranom i vodom, pri čemu spasioci dostavljaju neophodne resurse putem čamaca i splavova.

Uzroci problema

Meštani su istakli da je izlivanje potoka kod obližnjeg kamenoloma dovelo do blokade putnih pravaca, pri čemu su nanosi zemlje završili na svega 50-ak metara od njihovih domova. Ovaj incident izazvao je ozbiljne probleme, ali srećom, nije bilo žrtava. Situacija je dodatno otežana nedostatkom struje, stvarajući dodatne izazove za zajednicu.

Posledice za lokalno stanovništvo

Selo Čivelj, iako sa malim brojem stanovnika, suočava se sa ozbiljnim posledicama izolacije i otežanog pristupa neophodnim resursima. Nadležne službe i spasioci i dalje pružaju podršku meštanima, ali situacija zahteva hitno rešavanje kako bi se normalizovao život u ovom području.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading