STRAVA U SRCU BOSNE I HERCEGOVINE, VODA PROGUTALA DEO PUTA! Najmanje 20 mrtvih u poplavama, strahuje se da najgore tek sledi (VIDEO)

Autor:

Svet

04.10.2024

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katastrofalne poplave u komšiluku. Bujica poput nemani čisti sve pred sobom, sela su odsečena od civilizacije a i u pojedinim gradovima vanredno je stanje

STRAVA U SRCU BOSNE I HERCEGOVINE, VODA PROGUTALA DEO PUTA! Najmanje 20 mrtvih u poplavama, strahuje se da najgore tek sledi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Robert Oroz

Poplave koje su pogodile od jutros Bosnu i Hercegovinu odnele su najmanje 20 života, a strahuje se da to nije konačan bilans budući da kiša neće skoro stati.

Put prema Blidinju od Jablanice u potpunosti je uništen usled katastrofalnih poplava.

Kako se može videti na fotografijama i videozapisima, deo puta je u potpunosti nestao!

Snimak možete videti OVDE.

Vlada HNK oglasila se saopštenjem povodom katastrofalne situacije u Jablanici i okolnim mestima zbog izlivanja Neretve usled velikih padavina. Upozoravamo na krajnje kritičnu situaciju na severu HNŽ, gde su zbog velikih padavina izlivanja reka i odrona potpuno prekinute saobraćajna i delimično i telekomunikaciona infrastruktura", navodi Vlada, prenosi portal Klix.ba.

Stanje nesreće, zbog obilnih padavina i poplava, proglašeno je na području opština Kiseljak i Vareš u centralnom delu Bosne i Hercegovine gde su aktivirane sve službe za spasavanje.

Odluku o proglašenju nesreće, koja je na snagu stupila odmah, doneo je načelnik opštine na predlog Opštinskog štaba civilne zaštite, prenosi Srna.

Na osnovu ove odluke aktivirani su svi ljudski i materijalni kapaciteti za sprovođenje operativnih mera zaštite i spasavanja, a potom i asanacije terena.

Najteža situacija je u Jablanici na severu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), gde je, prema nezvaničnim informacijama koje je saopštio ministar odbrane BiH Zukan Helez, najmanje 20 osoba poginulo u poplavama i odronima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading