SNAŽNO NEVREME ODUVALO HRVATSKO PRIMORJE: Objavljeni i snimci iz Dubrovnika, sve je POTOPLJENO! Pojavili se odroni (VIDEO)

Autor:

Svet

09.09.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika promena vremena stigla je tokom noći u Hrvatsku i donela obilnu kišu duž obale

SNAŽNO NEVREME ODUVALO HRVATSKO PRIMORJE: Objavljeni i snimci iz Dubrovnika, sve je POTOPLJENO! Pojavili se odroni (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Dalmacija Danas

Danas je dubrovačko područje zahvatilo nezapamćeno kišno nevreme praćeno grmljavinom, što je izazvalo probleme širom grada.

Obilne padaline su uzrokovale poplave na ulicama, pri čemu je niz vozila završio pod vodom.

 

 


Niz stepenice u Gradu slivale su se velike količine vode, a situacija je dodatno bila otežana izbijanjem vode iz šahtova.

 

 

Lapadska obala takođe je bila potopljena, pri čemu su građani prijavili odrone na više lokacija. Voda je prodrla u niz objekata, među kojima se ističe Inina benzinska stanica.


Uprkos tome što je i sam Stradun bio pod vodom, turisti nisu odustali od šetnje, hrabro hodajući kroz duboku vodu.

Ova neobična slika nije omela turiste u uživanju u lepotama grada.


Ove nevolje su samo jedan od mnogobrojnih izazova s kojima se Dubrovnik suočava, ali je impresivno videti kako zajednica reaguje u takvim situacijama.

Podsetimo, u Istri je mestimično pala mesečna količina kiše, a snažno nevreme potopilo je puteve i u MakarskojNa Krku je olujno nevreme potopilo brod.

Velika promena vremena stigla je tokom noći u Hrvatsku i donela obilnu kišu duž obale.  Nakon toplotnih talasa i temperatura iznad 30 stepeni, ponedeljak je doneo pravu jesen.

Jaka kiša zahvatila je Makarsku i izazvala probleme, poplavila je deo saobraćajnice Vukovarske ulice, kao i Obalu kralja Tomislava, vozači se probijaju "vodenim" ulicama.

Danas je palo već 40 litara kiše po kvadratnom metru. Omorine bi u utorak trebalo da bude manje.

Očevici javljaju da je potopljen brod u krčkoj luci i da je na drugom pukao konopac te brod svakim talasom udara o rivu i o druge brodove.

Istramet piše kako je na severozapadu Istre pala količina kiše koja inače padne tokom celog meseca, navode da je najviše kiše palo na potezu od Novigrada do Umaga i Buja, negde više od 100 mm.

U Dajli je u poslednja 24 sata izmereno 103 litara kiše, u Bujama je palo 84 mm, Novigradu 74 mm, a Umagu 65 mm. Najmanje je kiše palo na jugu Istre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading