JAK ZEMLJOTRES POGODIO RUMUNIJU BLIZU GRANICE SA SRBIJOM! I Srbi poskakali iz kreveta nakon POTRESA

Autor:

Svet

07.09.2024

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epicentar u gradu Targu Žiju!

JAK ZEMLJOTRES POGODIO RUMUNIJU BLIZU GRANICE SA SRBIJOM! I Srbi poskakali iz kreveta nakon POTRESA

Foto: Shutterstock, Wikimedia/PavelD, freesvg.org/Juhele

Zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihterove skale pogodio Rumuniju

U poslednjim vestima koje stižu iz Rumunije, saznajemo da je zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihterove skale pogodio ovu zemlju. Epicentar potresa se nalazio na svega 13 kilometara od grada Targu Žiju, koji se nalazi blizu granice sa Srbijom. Zabeleženo je da se zemljotres desio na dubini od 5 kilometara, što je dodatni faktor koji je doprineo osećaju potresa.

Kao i uvek kada dođe do prirodnih nepogoda, reakcije stanovništva su raznolike. Mnogi ljudi su izrazili zabrinutost zbog mogućih posledica ovog zemljotresa, dok su drugi izrazili zahvalnost što nije bilo veće štete. Bez obzira na individualne reakcije, važno je istaći da je važno pratiti uputstva nadležnih službi i biti spremnem na eventualne promene.

Iako za sada nema informacija o materijalnoj šteti, ova pojava je podsetnik na to koliko su prirodne nepogode nepredvidive i kako mogu brzo promeniti život ljudi. Zemljotresi su česti u ovoj regiji, pa je važno da se stanovništvo i dalje pridržava uputstava o bezbednosti tokom potresa.

Nadležne službe prate situaciju i spremne su da pruže pomoć ukoliko bude potrebno. Hitne službe su u pripravnosti, spremne da reaguju ukoliko se pojave bilo kakve posledice ovog zemljotresa. Ova brza reakcija je ključna kako bi se smanjile potencijalne štete i osigurala bezbednost građana.

Ukupno uzevši, iako je zemljotres jačine 3,8 stepeni Rihterove skale pogodio Rumuniju, trenutno nema izveštaja o ozbiljnijim posledicama. Međutim, važno je da stanovništvo ostane budno i prati dalji razvoj situacije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading