U SARAJEVU UHAPŠEN POZNATI "ŠKALJARAC"! Na trgovini kokainom zaradio milione! USPEO I DA IH OPERE, A EVO I KAKO!

Autor:

Svet

05.09.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orašanin je godinama bio u bekstvu.

U SARAJEVU UHAPŠEN  POZNATI "ŠKALJARAC"! Na trgovini kokainom zaradio milione! USPEO I DA IH OPERE, A EVO I KAKO!

Foto: MUP Kantona Sarajevo

Ognjen Orašanin Oras iz Sokoca, pripadnik "škaljarskog klana", uhapšen je danas u Sarajevu posle višegodišnjeg bekstva.

Kako prenose tamošnji mediji, Obaveštajno-sigurnosna agencija BiH ga je locirala i privela u stanu u naselju Otoka:

- Orašanin je osumnjičen za organizovani kriminal. Bio je u bekstvu nekoliko godina, a njegovo ime se nalazi u izveštaju o počinjenom krivičnom delu koje je MUP Republike Srpske u decembru prošle godine podneo Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

U decembru 2022. policija u BiH uhapsila je četvoro i protiv 13 osoba podnela krivične prijave zbog trgovine narkoticima, a kao organizator grupe navodio se upravo Orašanin, označen kao pripadnik "škaljarskog" i vođa "sokolačkog klana", piše Informer.

Državni tužilac BiH tada je rekao da je kriminalna organizacija na tlu BiH prala milione nelegalno stečenog novca.

- Organizovana grupa, na čijem čelu je bio Orašanin koji je izbegao hapšenje i za kojim će biti raspisana poternica, sarađivala je sa kriminalcima iz susednih zemalja, uglavnom sa 'škaljarskim klanom'. Grupa je kontinuirano komunicirala preko zaštićenih i kriptovanih aplikacija Skaj i Anom, i tako dogovarala šverc i distribuciju većih količina kokaina iz Južne Amerike u Holandiju, a potom preko Hrvatske u BiH. Članovi ove grupe imaju saradnike u Belgiji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori - naveo je, između ostalog, tužilac.

Novac stečen od prodaje droge, kako se pisalo, stavljali su u legalne tokove kupujući nekretnine, skupocena vozila i druge vrednosti, te na taj način skrivali tragove kriminalne delatnosti. Reč je o milionskim iznosima.

Samo u jednom momentu za nešto više od mesec dana je 1,2 miliona evra otišlo iz Sarajeva za Belgiju kako bi se plaćao kokain. Tužilac je naglasio i da će protiv ove grupe biti proširena istraga za nedozvoljenu trgovinu oružjem.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading