SNAŽNO NEVREME POGODILO REPUBLIKU SRPSKU, GRAD NEMILOSRDNO REŠETAO: Oglasio se i RHMZ, VREMENSKI HAOS STIŽE I U SRBIJU (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

27.08.2024

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padala je jaka kiša praćena gradom

SNAŽNO NEVREME POGODILO REPUBLIKU SRPSKU, GRAD NEMILOSRDNO REŠETAO: Oglasio se i RHMZ, VREMENSKI HAOS STIŽE I U SRBIJU (FOTO/VIDEO)

Foto: Republika

 

 

Veliko nevreme pogodilo je ovog poslepodneva Republiku Srpsku.

Snimci načinjeni između Pala i Jahorine pokazuju da je padala jaka kiša praćena gradom.

Republika

Foto: Republika

Nevreme u RS

 

Sve ovo je izazvalo smanjenu vidljivost, te se vozačima preporučuje poseban oprez na ovim deonicama zahvaćenim nepogodama.

Nevereme i u Srbiji

Republika

Foto: Youtube/Miloš Vujović/Printscreen

Nevreme

 

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je na svom sajtu snažno nevreme u narednih sat vremena. Na udaru je područje Bačke stoji u upozorenju.

"U narednih sat vremena na području severozapadne Bačke (Sombor i okolina) intenzivni pljuskovi sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom i pojavom grada. Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Apatinu", stoji u upozorenju RHMZ-a.

Inače, nakon vrelog jula, avgust je doneo još veće temperature, sa rekordniih 42°C  i skoro 40°C u prethodnim danima.

- U narednim danima, Srbija će biti pod uticajem visinskog ciklona, što će uzrokovati više oblaka i moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom, posebno u južnim i istočnim delovima zemlje - najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Iako će temperature malo opasti i kretati se između 28 i 35°C, i dalje će biti veoma toplo. Početak septembra doneće stabilizaciju vremena, ali i priliv još toplijeg vazduha sa severa Afrike.

Dakle, početak septembra neće doneti zahlađenje već pravo tropsko vreme, sa temperaturama koje mogu dostići 35-36°C. Prvi desetak dana septembra biće znatno topliji od proseka, sa temperaturama koje su od sedam do deset stepeni iznad uobičajenih.

Tropsko vreme će biti praćeno toplim noćima, naročito u Beogradu i većim gradovima u Vojvodini, gde će noći biti tropske sa temperaturama oko 20°C. U južnijim delovima zemlje, noći će biti ugodnije i hladnije. Očekuje se suvo vreme uz manjak padavina.

Prema sredini septembra, temperature će malo opasti, ali će i dalje ostati iznad 30°C. Prema trenutnim prognozama, ne očekuje se značajnije zahlađenje u bliskoj budućnosti.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading