NAPADNUTA SRPSKA DECA U MOSTARU: Ispisani ustaški simboli, začula se i RAFALNA PUCNJAVA!

Autor:

Svet

23.08.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baćevići su srpsko povratničko selo na jugu Mostara

NAPADNUTA SRPSKA DECA U MOSTARU: Ispisani ustaški simboli, začula se i RAFALNA PUCNJAVA!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Na igralištu u mostarskom povratničkom naselju Baćevići više nepoznatih osoba napalo je srpsku decu, a igralište i selo oblepljeno je kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su Srni meštani ovog naselja.

Deca su napadnuta sinoć, a meštani tvrde da se kroz selo pre četiri noći čula i rafalna pucnjava.

Predsednik Koordinacije Srba Mostar Dušan Golo, koji živi u selu Baćevići, rekao je da su meštani ovog naselja, a posebno deca, tri dana izložena nasilju i maltretiranju, a da niko ništa ne preduzima.

- Pre četiri noći u selu se čula rafalna pucnjava. Neko je naišao kroz selo i pucao. O ovome me obavestila predsednik mesne zajednice. Tada nismo ništa prijavili policiji. Nakon toga, pre tri noći, počinje maltretiranje naše dece na igralištu, a sve je kulminiralo sinoć napadom na decu - pojasnio je Golo.

On je naveo da je seosko igralište, na kojem se okupljaju srpska deca, a koje se nalazi uz društveni dom, "oblepljeno kukastim krstovima, slovom 'U' i obeležjima navijačke grupe 'Ultras' i 'HVO'". Golo je rekao da je sve kulminiralo sinoć kada je grupa momaka napala decu na igralištu.

- Pitali su našu decu ko je odlepio i skinuo te nalepnice. Javio se jedan dečak i njega su napali i udarili šakom. Moj unuk je pozvao oca, mog zeta, koji je došao i zatekao nepoznate mladiće da napadaju i maltretiraju decu. On je pokušao da ih otera, da bi oni tada zapretili da će doći stariji i sve ih u Baćevićima pobiti - ispričao je Golo.

On je naveo da su u selo dolazili sa dva automobila, te da su tablice zapisane, a da je o svemu je obaveštena i policija.

- Ljudi su jako uznemireni. Ovde svi rade šta hoće, prete. Krajnje je vreme da se to zaustavi. Mislim da to neko radi smišljeno, jer ne mogu da verujem da deci i mladićima pada na pamet da kukaste krstove lepi po srpskom selu i pored spomenika žrtvama fašizma - istakao je Golo.

Baćevići su srpsko povratničko selo na jugu Mostara. Portrparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je za Srnu da je policija dobila prijavu da u selu Baćevići ima plakata uvredljivog sadržaja.

- Jutros je bila prijava i pripadnici Odeljenja kriminalističke policije su na terenu i sprovodi istragu - naveo je Marić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading