TUGA U SANSKOM MOSTU: Ubijena profesorka Gordana TREBALA U PENZIJU za nekoliko dana

Autor:

Svet

23.08.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Faris Hasanbegović, načelnik Sanskog Mosta, kazao je da je i drugo dvoje prosvetnih radnika koje je Vukalić ubio, takođe trebalo uskoro u penziju.

TUGA U SANSKOM MOSTU: Ubijena profesorka Gordana  TREBALA U PENZIJU za nekoliko dana

Foto: Facebook

Gordana Midžan, profesorka engleskog jezika u Opštoj Gimnaziji u Sanskog Mostu, koju je juče ubio domar Mehemed Vukalić, trebala je u penziju za nekoliko dana.Ovu informaciju saopštio je Faris Hasanbegović, načelnik Sanskog Mosta, koji je kazao i da je i drugo dvoje prosvetnih radnika koje je Vukalić ubio, takođe trebalo uskoro u penziju.

– Otišle su osobe koje su bile prepoznate kod nas kao neko ko je ostavljao pečat na mlade živote. Neprihvatljivo je svakom mozgu što se u Sanskom mostu dogodilo, verujem da nikome nije jasno koji su to razlozi i kakvo je opravdanje za ovako gnusan čin. Najžalosnije je da su sve radne kolege koje su danas ubijene trebalo u penziju brzo. Profesorka Midžan je penziju trebala za nekoliko dana – kazao je Hasanbegović za 24časa.hr.

– Obići ćemo porodice ubijenih i staviti se na raspolaganje. Ovo je nešto na što se ne možete spremiti. Ubica je bio čovek kao bilo koji čovek koji sada ovde šeta. Živio je u toj školi, radio, zarađivao svoj hleb – dodao je načelnik.

Danas bi u Sanskom Mostu trebalo da bude održan kolegijum Skupštine opštine na kome bi trebalo da bude donesena odluka o proglašenju dana žalosti.

Od ubijene profesorke opraštaju se njeni učenici na društvenim mrežama.

"Kao neko ko je imao čast četiri godine da sedi u klupi i prisustvuje časovima cinjene profesorke Gordane Midžan imam potrebu da napišem ovo što sledi. Poštovana, voljena, omiljena moja profesorko, ne postoje reči kojima se bol i tuga koju trenutno osećam mogu opisati, Pored toga što ste izvrstan predavač, Vi ste jedno divno ljudsko biće, jedna divna i graciozna žena, primer... Uvik ću se rado sećati osmiha na Vašem licu, zvuka Vaših potpetica koji odekuju hodnikom gimnazije, Vašeg stila, Vaših toplih saveta koji su meni kao tinejdžerki dosta pomogli i koje dan danas pratim. Trudili ste se da nastava bude održana što kvalitetnije, ozbiljnije, ali nikad niste mašili priliku da na licima svojih učenika izazovete osmeh. Važite za pravednog profesora, pamtiću dok sam živa kad ste mi upisali jedinicu u dnevnik jer sam šaptala drugu iz klupe. Kad se oglasi zvono koje bi označilo kraj časa, preobrazili bi ste se iz Profesorke Gordane u nama svima omiljenu Gocu",  napisala je u oproštajnom postu Hanna. 

 

Podsećamo, domar Mehmed Vukalić u srijedu u jutarnjim časovima ušao je u prostorije Opšte Gimnazije u Sanskom Mostu noseći automatsko oružje, a potom je ubio direktora Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesorku engleskog jezika Gordanu Midžan.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading