PIJANI VOZAČ POKOSIO CELU PORODICU: Beba odbačena u grmlje, ugašen i jedan mladi život (VIDEO)

Autor:

Svet

18.08.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač imao 1,75 promila alkohola u krvi

PIJANI VOZAČ POKOSIO CELU PORODICU: Beba odbačena u grmlje, ugašen i jedan mladi život (VIDEO)

Foto: YouTube/Zadarski list/Printscreen

Stravična saobraćajna nesreća na ostrvu Vir u Hrvatskoj ostavila je porodicu s troje dece u bolničkom krevetu, dok je majku usmrtilo vozilo kojim je upravljao pijani vozač. Lekari Opše bolnice Zadar zadovoljni su stanjem oca i devojčice, dok se za dečaka i dalje sprovode mere intenzivnog lečenja. Na sreću, jedanaestomesečna beba prošla je samo s lakšim povredama.

Uticaj alkohola i neprilagođena brzina

Načelnik stanice saobraćajne policije Zadar, Dražen Malčić, istakao je da je nesreća nastala usled uticaja alkohola kod vozača, čija je koncentracija iznosila 1,75 promila. Vozač nije bio svestan postupka, a prema rečima Malčića, analiza krvi i mokraće od strane Centra za kriminalistička veštačenja pružiće tačnije informacije o stanju vozača.

Beba odbačena u grmlje

Jedanaestomesečna beba je pronađena odbačena u grmlju, najverovatnije iz dečjih kolica, nakon što su očevici čuli njen plač. Vatrogasci su pritekli u pomoć radnicima Hitne pomoći, a scena nesreće opisana je kao stravična.

Uhapšeni vozač i kaznena odgovornost

Vozač (29) koji je prošao bez težih povreda uhapšen je i suočava se s mogućom kaznom od tri do 15 godina zatvora prema poslednjim izmenama Krivičnog zakona. Zamenik Opštinskog državnog tužioca u Zadru, Ivica Škara, najavio je ispitivanje osumnjičenog i traženje određivanja istražnog zatvora.

Infrastruktura i bezbednost na putevima

Načelnik Malčić istakao je da infrastruktura i stanje puteva imaju uticaja na broj saobraćajnih nesreća, te da se veći broj nesreća na tom području događa zbog same infrastrukture.

Problematika saobraćajnice na ostrvu Vir

Načelnik Opštine Vir, Marin Radović, istakao je problem saobraćajnice na kojoj se dogodila nesreća, naglašavajući da je reč o opštinskom putu koji je u nadležnosti opštinske Uprave za puteve. Istakao je i da sami ne mogu učiniti mnogo, te da je potrebna saradnja s drugim nadležnim institucijama.

Nedostatak policijske stanice na ostrvu Vir

Na ostrvu Vir, na kom se trenutno nalazi 70.000 ljudi, nedostaje policijska stanica, a jedan policajac se tu pojavi eventualno jednom nedeljno. Načelnik je istakao da su znakovi prisutni, ali se ljudi ne pridržavaju propisa, te je naglasio potrebu za boljom infrastrukturom i nadzorom.

Ova stravična nesreća na ostrvu Vir istakla je važnost bezbednosti saobraćaja, ali i potrebu za unapređenjem infrastrukture i nadzora na putevima širom Hrvatske.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading