POLICAJAC "PAO" ZBOG MITA OD PET EVRA: Podignuta optužnica i protiv vozača autobusa, evo kako se sve odigralo

Autor:

Svet

14.08.2024

02:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dogodilo se na graničnom prelazu

POLICAJAC "PAO" ZBOG MITA OD PET EVRA: Podignuta optužnica i protiv vozača autobusa, evo kako se sve odigralo

Foto: shutterstock

Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom podiglo je optužnicu protiv policijskog službenika i vozača autobusa. Optužnica ih tereti za primanje i davanje mita u iznosu od pet evra.

Prema navodima optužnice, incident se dogodio 21. oktobra 2023. godine na graničnom prelazu Debeli brijeg. Policijski službenik je, prema optužnici, zahtevao i primio mito od vozača autobusa prilikom izlaska iz Crne Gore. Vozač je, prema optužnici, prekršio saobraćajna pravila kako bi policajcu predao mito od pet evra, nakon čega je policajac izvršio službenu radnju granične provere i unosa podataka u elektronske evidencije.

Okolnosti incidenta

Incident je zabeležen u popodnevnim časovima, kada je autobus, kojim je upravljao vozač, pristupio graničnom prelazu. Tada je, prema optužnici, policajac zatražio mito od vozača kako bi ubrzao proceduru granične kontrole. Vozač je, prema navodima optužnice, prekršio saobraćajna pravila kako bi policajcu predao novčanicu od pet evra, nakon čega je policajac izvršio službenu radnju granične provere.

Suđenje i potvrda optužnice

Očekuje se da će suđenje okrivljenima biti održano pred tamošnjim Osnovnim sudom, koji je potvrdio optužnicu protiv njih. Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom sprovodi postupak protiv okrivljenih u skladu sa zakonom.

Ovaj slučaj primanja mita od strane policijskog službenika i davanja mita od strane vozača autobusa izazvao je pažnju javnosti. Očekuje se da će tokom suđenja biti utvrđene sve relevantne činjenice i da će pravosnažna presuda biti doneta u skladu sa zakonom.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading