HOROR! Voz koji saobraća na relaciji Zemun - Bar udario osobu, preminula na mestu

Autor:

Svet

29.07.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uviđaj je obavio dežurni tužilac, uz učešće veštaka saobraćajne struke i policije

HOROR! Voz koji saobraća na relaciji Zemun - Bar udario osobu, preminula na mestu

Foto: shutterstock

Ilustracija

Tokom ranih jutarnjih sati došlo je do teške saobraćajne nesreće u mestu Rakonje kod Bijelog Polja, kada je voz koji saobraća na relaciji Zemun - Bar udario jednu osobu.

- Od zadobijenih povreda, lice je nastradalo na licu mesta - potvrđeno je za agenciju RINA.

Daljom istragom biće utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nezgode.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac, uz učešće veštaka saobraćajne struke i policije.

Podsećamo, 26. jula u 14:53 časova, na putnom prelazu, obezbeđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, (Andrejin krst), između stanica Divci i Valjevo, došlo je do naleta i usmrćenja muške osobe, koja je u trenutku nailaska voza, nepropisno pokušala da pređe prugu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a, hitne pomoći, kao i zajednička železnička komisija „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ za isleđenje vanrednih događaja.

Teretna kompozicija je saobraćala iz Prijepolja za Bor i u svom sastavu je imala 19 vagona sa praznim kontenerima.

Takođe, dana 24.juna u 12:00 časova, na deonici pruge Šabac - Loznica, između Štitara i Lešnice, na putnom prelazu obezveđenom vertikalnom drumskom signalizacijom, došlo je do naleta teretnog voza na kamion tovaren šljunkom, koji se nije propisno zaustavio ispred Andrejinog krsta i znaka Stop.

Tom prilikom mašinovođa je povređen i prevezen u bolnicu.

Kompozicija je u svom sastavu imala 20 praznih vagona i saobraćala je iz Rume za Brasinu.

Takođe, 16.maja na delu pruge Ruma Brasina, između stanica Štitar i Petlovača, na putnom prelazu obezbeđenom Andrejinim krstom i znakom Stop, lokomotiva koja je saobraćala sama, naletela je na kamion, koji se nije zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila, a vozač kamiona je lakše povređen.

"Srbija Kargo" uputila je još jedan apel da se poštuju svi propisi i saobraćajna signalizacija, jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading