DRAMA NA JADRANU! Jake morske struje odvukle čoveka daleko od obale! Upućen i HITAN poziv sa jedne JAHTE!

Autor:

Svet

05.08.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasilačke ekipe su brzo reagovale

DRAMA NA JADRANU! Jake morske struje odvukle čoveka daleko od obale! Upućen i HITAN poziv sa jedne JAHTE!

Foto: Republika

Pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama zajedno sa spasiocima na Velikoj plaži spasile su jednu osobu, koju su jake struje odvukle na otvoreno more, kilometar i po od obale.

- Naši pripadnici reagovali su nakon poziva spasilačke službe sa Velike plaže, koja je naš Pomorsko operativni centar obavestila o tome, a ova osoba je brzom i zajedničkom akcijom spasena i bezbedno vraćena na obalu - saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti.

Kako navode, ovo je prvi slučaj traganja i spasavanja na Velikoj plažiUlcinju ove sezone, a usled pojačanog severnog vetra koji jutros duva na udare do 35 čvorova.

- Takođe, naše spasilačke ekipe danas su reagovale i na poziv koji je upućen sa jahte ‘"Tamomar‘" dužine 24 metra sa 14 članova posade, koja plovi pod zastavom San Marina. Jahta je imala potpuni zastoj na brodu (black out) nadomak Kraljičine plaže u Čanju. Spasilačke ekipe su se odmah uputile sa čamcem SAR-3 i drveni jedrenjak doteglili do blizine Marine Bar, kako bi ista bila osposobljena za dalju navigaciju - navode u saopštenju, prenosi RTCG.

Podsetimo, dve osobe su povređene, od kojih jedna teže, u grupnoj tuči koja se dogodila pre nekoliko dana ispred lokala kod Starog grada u Ulcinju.

Izvor blizak istrazi, kazao je da policija preuzima zakonom predviđene mere i radnje, da je o svemu upoznat osnovni tužilac ali da delo još uvek nije kvalifikovano.

- Rad po predmetu je u toku. Utvrđuju se sve činjenice i okolnosti - kazao je izvor.

Na snimku koji se pojavio, vidi se da je ispred jednog lokala na krcatom Pristanu, u jednom trenutku nastao haos gde nekoliko za sad neidentifikovanih osoba brutalno tuku muškarca na ulici koga su prethodno udarcima oborili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading