JEDAN BRAT (24) SE UTOPIO, DRUGOM (18) SE BORE ZA ŽIVOT! Posle fudbalskog turnira skočili u jezero, pa usledila NEZAPAMĆENA DRAMA

Autor:

Svet

31.07.2024

00:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu događaja su pripadnici policije obavili uviđaj

JEDAN BRAT (24) SE UTOPIO, DRUGOM (18) SE BORE ZA ŽIVOT! Posle fudbalskog turnira skočili u jezero, pa usledila NEZAPAMĆENA DRAMA

Foto: pixabay.com

Muškarac se davi u vodi

U mostarskoj Univerzitetskoj kliničkoj bolnici je od posledica utapanja na jezeru Mandek kod Livna u ponedeljak umro Antonio M. (24), potvrđeno je iz Kancelarije za informirasanje ove bolnice za Avaz.

Kako je rečeno tom portalu, mladić je izgubio bitku za život uprkos silnim naporima lekara Odeljenja za anesteziju, reanimaciju i intenzivno lečenje, gde je od nedelje bio hospitalizovan.

Na istom odeljenju je smešten i drugi mladić Josip M. (18), koji je životno ugrožen.

Kako saznaje Avaz, radi se o braći iz Livna, koji su se, prema do sada prikupljenim informacijama, u nedelju nakon fudbalskog turnira na kojem su bili, odlučili osvežiti u jezeru Mandek udaljenom od grada oko sedam kilometara. Na jezero, na čijoj plaži se u tom trenutku nalazilo desetak kupača, došli su biciklima.

Prema izvorima iz policijske istrage, njih dvojica su se odlučila kupati na delu jezera gde plićaka gotovo nema, a u vodu je ušao prvi 18-godišnjak, koji, verovatno, nije uočio da se radi o dubini nakon čega se počeo utapati.

Njegov stariji brat je krenuo da ga spasi, ali, kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Tek nakon nekoliko minuta kada su ostali kupači primetili da ih nema na površini vode, krenula je dramatična potraga za njima.

Mlađeg brata su odmah pronašli i počeli reanimirati na obali, dok je potraga za drugim zbog mulja i loše vidljivosti potrajala, ali nakon nekog vremena i on je pronađen.

Istovremeno, dok je trajala potraga, alarmirani su policija i ekipe Hitne pomoći koje su nastavile reanimaciju do Kantonalne bolnice u Livnu, a nakon čega su obojica prevezena u SKB Mostar.

Na mestu događaja su pripadnici Policijske uprave Livno obavili uviđaj, a o svemu je obavešten dežurni kantonalni tužilac, te se provode sve mere i radnje s ciljem rasvetljavanja svih okolnosti ovog događaja.

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading