KRALI PO AUSTRIJI: Trio iz BiH opljačkao 48 kuća, uvek koristili isti modus operandi, ali ih je jedna greška skupo koštala

Autor:

Svet

30.07.2024

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi "profesionalni kriminalci" su namerno dolazili u Austriju vikendima i praznicima kako bi izvršili provale u kuće i stanove.

KRALI PO AUSTRIJI: Trio iz BiH opljačkao 48 kuća, uvek koristili isti modus operandi, ali ih je jedna greška skupo koštala

Foto: shutterstock

Regionalni sud u Salcburgu osudio je trojicu državljana Bosne i Hercegovine na višegodišnje zatvorske kazne zbog počinjenih provalnih krađa. Prema izveštajima austrijskih medija, ova trojica, stari 56, 44 i 33 godine, proglašeni su krivima za 48 provalnih krađa, koje su izazvale štetu od 300.000 evra.

Ovi "profesionalni kriminalci" su namerno dolazili u Austriju vikendima i praznicima kako bi izvršili provale u kuće i stanove. Prema rečima javnog tužioca, period njihove aktivnosti obuhvatao je sedam meseci, od jula 2023. do februara 2024. godine. Operisali su uglavnom u Gornjoj Austriji. Policija je uspela da ih identifikuje na osnovu tragova obuće i DNK dokaza, kao i po njihovom stalnom načinu delovanja.

Vođa grupe je bio kriminalac poznat policiji, sa šest prethodnih osuda, dok su preostala dvojica bili bez krivičnih dosijea. Vođa je pred sudom izjavio da mu je novac bio potreban za vraćanje dugova. Ostala dvojica su priznala da su se na ovaj čin odlučili zbog teške finansijske situacije, a jedan od njih je rekao da nikada ranije nije učestvovao u kriminalnim radnjama.

Javni tužilac je naveo da su sva trojica imali svoje uloge: najmlađi je bio vozač, dok su preostala dvojica provaljivala i krala novac i nakit. Sud je na kraju zaključio da je ukupna vrednost plena oko 300.000 evra. Nakon što su priznali dela, glavni osumnjičeni je osuđen na pet godina zatvora, drugi na tri i po godine, dok je najmlađi vozač dobio dve i po godine zatvora.

(Nezavisne)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading