BUKTI NOVI POŽAR U CRNOJ GORI! PANIKA U NIKŠIĆU! Zapalila se deponija, gradom se širi gust dim!

Autor:

Svet

25.07.2024

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogascima je prioritet da spreče širenje požara

BUKTI NOVI POŽAR U CRNOJ GORI! PANIKA U NIKŠIĆU! Zapalila se deponija, gradom se širi gust dim!

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Gradska deponija Mislov do u Nikšiću od jutros ponovo gori, na terenu su tri ekipe vatrogasaca Službe zaštite i spasavanja Nikšić koje pokušavaju da ugase požar.

U Nikšiću je ovog jutra veliki dim i zagađenost, a komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić kaže da je požar ogroman, da gori čitav gornji plato i da je to najveći požar do sada na gradskom smetlištu.

Vatrogascima je prioritet da spreče širenje požara na brdo Budoš, što je ističe Tadić, trenutno pod kontrolom, preneo je portal RTCG.

Inče, Crna Gora poslednjih dana vodi borbu sa požarom, te da se svaki dtugi dan desi da negde gori. Tako je i pre neki dan koji je izbio u Podgorici, od Kosora prema Doljanima. Vatrogasci su tada odmah izašli na teren, a situacija nije bila nimalo naivna.

Kako su tada javile Vijesti, na lice mesta odmah su bile upućene ekipe Službe zaštite i spašavanja. Iz te službe su na Fejsbuku naveli da im je u 20.14 prijavljeno da gori nisko rastinje u Doljanima.

Kako se pisalo na lice mesta bilo je upućeno pet posada sa petnaest vatrogasaca

Izlaskom na lice mesta zatečen je požar većih razmera, koji se širi usled pojačanog vetra. Pripadnici Službe su na terenu kako bi lokalizovali požar - navodilo se u objavi na Fejsbuku.

Podsećamo da je i na brdu Gorica u Podgorici pre neki dan izbio je veliki požar, na terenu je 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila, a u gašenju požara pomažu i građani, potvrđeno je iz Vatrogasne službe.

Kako javljaju reporteri RTCG sa lica mesta, kritično je kod stambenih zgrada u Atinskoj ulici, koja se nalazi blizu brda.

Vatra se takođe širi neverovatnom brzinom po obodu uz železničku prugu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading