VRATIO SE S MORA I SHVATIO DA SU MU UKRALI 850.000 EVRA: Nezapamćena pljačka šokirala sve, a evo zašto je držao toliko novca

Autor:

Svet

24.07.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija još traga za nepoznatom osobom koja je počinila ovo delo

VRATIO SE S MORA I SHVATIO DA SU MU UKRALI 850.000 EVRA: Nezapamćena pljačka šokirala sve, a evo zašto je držao toliko novca

Foto: shutterstock

U naselju Zdena kod Sanskog Mosta, u noći između petka i subote desila se filmska pljačka.

Kako saznaje "Dnevni avaz", u toj pljački je ukradeno 1,7 miliona KM, što je oko 850.000 evra. Opljačkan je jedan građanin Sanskog Mosta, koji dugo godina živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a došao je u svoj grad na odmor.

Prema nezvaničnim informacijama, opljačkana osoba je htela da kupi hotel, pa je digla novac za te svrhe. No, on je novac ostavio u kući i otišao na more, a kada se vratio, bio je šokiran, jer novca nije bilo. Na stanu su vidljivi tragovi provale, a sada se proverava videonadzor.

Policija još traga za nepoznatom osobom koja je počinila ovo delo.

Ovo nije prva velika pljačka ove godine s obzirom na to da je grupa iz Gruzije u banjalučkom naselju Lauš otuđila blizu dva miliona KM. Tada je deset državljana Gruzije organiziralo grupu, od kojih su trojica bili izvršioci, a sedmorica pomagači.

Oni su došli do kuće vlasnice menjačnice J.Š., uzeli torbe s novcem i pobegli.

Krivična dela

Nakon pljačke je uhapšen Noa Tvalbeišvili na Sarajevskom aerodromu, a nekoliko dana kasnije još dva člana ove grupe uhapšena su u Doboju.

Duži period određeni državljani Gruzije su prisutni na teritoriji BiH, gde su došli s namerom da vrše krivična dela. Na meti su im bile osobe koje imaju menjačnice. Radi se o međunarodnoj organizovanoj kriminalnoj grupi – rekla je tada načelnica PU Banja Luka Đurica Vukelić.

Najveća pljačka

Najveća pljačka u BiH desila se 2010. godine kod Širokog Brijega, kada su naoružani razbojnici napali vozilo firme za obezbeđenje i tom prilikom uzeli 3,62 miliona evra, a iz pratećeg vozila još 150.000 KM.

Oni su imali raketne bacače, a radnicima su rekli da napuste vozilo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading