UHAPŠENA LAŽNA UNUKA EDIJA RAME KOJA JE MUŠKARAC!? Digla se cela Albanija, ali i SAD! Evo detalja

Autor:

Svet

24.07.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj koji je potresao region!

UHAPŠENA LAŽNA UNUKA EDIJA RAME KOJA JE MUŠKARAC!? Digla se cela Albanija, ali i SAD! Evo detalja

Foto: Printscreen

Lažna unuka premijera

Mladić od 20 godina uhapšen je u Albaniji pod sumnjom da je učestvovao u prevari koja je uzdrmala državu i privukla pažnju američke ambasade. Prema navodima medija, mladić, predstavljajući se kao unuka albanskog premijera, pokrenuo je prevaru koja je zahvatila obrazovne ustanove širom zemlje.

Sumnja i hapšenje

Ermes Hodžali, čije je lažno ime Klea Rama, uhapšen je pod sumnjom da je bio deo prevarantske šeme koja je uključivala lažne programe i obećanja o besplatnom školovanju u SAD. Nakon završene istrage, sud u Tirani odredio je pritvor mladiću koji se sumnjiči za računarsku prevaru i falsifikovanje isprava.

Lažna nada za učenike

Prema navodima medija, lažni projekat pod nazivom "Hajde da pričamo o SAD 2023" pružao je lažnu nadu srednjoškolcima da će besplatno otputovati u Ameriku i tamo nastaviti školovanje. Ova prevara, koja je trajala mesecima, uključivala je stotine učenika, nastavnika i radnika u obrazovanju širom Albanije.

Reakcija ambasade SAD

Prevara je privukla pažnju i ambasade SAD, čiji su zvaničnici morali da reaguju na ovaj slučaj.

Hapšenje mladića zbog sumnje u učešće u prevari koja je uključivala lažna obećanja o besplatnom školovanju u SAD predstavlja ozbiljan slučaj koji je uzdrmao obrazovni sistem Albanije i privukao pažnju međunarodne zajednice. Očekuje se dalji razvoj situacije kako bi se razotkrile sve okolnosti ove neobične prevarantske šeme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading