"SVI SU ZNALI DA IMA NELEGALNO ORUŽJE": Novi detalji masovnog ubistva u Daruvaru

Autor:

Svet

24.07.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim oružjem je ubio i svoju majku.

"SVI SU ZNALI DA IMA NELEGALNO ORUŽJE": Novi detalji masovnog ubistva u Daruvaru

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ

Penzionisanom vojnom policajcu, koji je u Domu za stare u Daruvaru ubio šest osoba, na teret se stavlja 11 krivičnih dela. On je juče saslušan u policiji i Županijskom tužilaštvu u Bjelovaru.

Pucnjava je rezultirala teškim povredama četvoro osoba koje su zbrinute u bolnici u Pakracu, ali je njihovo stanje sada stabilno. Nakon pucnjave, osumnjičeni je pobegao, ali ga je policija brzo uhapsila kod kafića Daruvarac. Sirene hitnih službi odzvanjale su Daruvarom tokom intervencije.

Gradonačelnik Daruvara, Damir Lneniček, izjavio je da su svi u gradu šokirani ovim tragičnim događajem. On je naglasio da će istraga utvrditi uzrok i okidač za ovo ubojstvo. Lneniček je dodao da se tragedija dogodila u privatnom domu za starije osobe u kojem je smešteno oko 20 ljudi, i da je dom poznat po svom kvalitetu usluge. Nije želeo komentarisati pojedinosti koje su se pojavile u medijima, ali je istakao da je najvažnije što je osumnjičeni uhvaćen.

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, komentarisao je da je osumnjičeni bio ilegalno naoružan i da je to bilo poznato mnogim ljudima u toj sredini. Milanović je istakao da je trebalo oduzeti to oružje kako bi se izbegle ovakve tragedije.

- Čovek je bio ilegalno naoružan, i to je dosta ljudi tamo znalo. trebalo mu je oduzeti to oružje - rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović, preneli su Beogradski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading