RASTE BROJ SLUČAJEVA KORONE U SRPSKOJ: Za šest meseci preminulo osmoro

Autor:

Svet

24.07.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka pandemije do 21. jula 2024. godine, ukupno je prijavljeno 6.706 smrtnih slučajeva u Republici Srpskoj usled kovida-19.

RASTE BROJ SLUČAJEVA KORONE U SRPSKOJ: Za šest meseci preminulo osmoro

Foto: Tanjug/AP

U prvih šest meseci 2024. godine, u Republici Srpskoj prijavljeno je osam smrtnih slučajeva usled kovida-19, pri čemu su ovi slučajevi uglavnom pojedinačni. Dva od ovih smrtnih ishoda dogodila su se u Derventi, dok su druga dva prijavljena u Doboju, rekla je doktorica Irena Špegar Drobac, specijalista epidemiologije u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Doktorica Špegar Drobac navela je da od 13. maja do 2. juna ove godine nije bilo prijavljenih pozitivnih slučajeva na korona virus. Međutim, nakon tog perioda, od 3. jula 2024. godine, sporadično se pojavljuju novi slučajevi. Na primer, tokom sedmice od 15. do 21. jula prijavljena su tri nova slučaja kovida-19. U pretposlednjoj sedmici, od 8. do 14. jula, prijavljeno je šest pozitivnih slučajeva, dok je u prvom julu, u periodu od 1. do 7. jula, zabeležen samo jedan slučaj. I pored ovih sporadičnih prijava, epidemiološka situacija u regionu trenutno je stabilna.

Od početka pandemije do 21. jula 2024. godine, ukupno je prijavljeno 6.706 smrtnih slučajeva u Republici Srpskoj usled kovida-19.

Što se tiče vakcinacije protiv kovida-19, do sada je prvom dozom vakcine obuhvaćeno 332.909 osoba, drugom dozom 322.336 osoba, dok je trećom dozom vakcinisano 94.408 osoba. Najveći broj građana u Republici Srpskoj primio je vakcinu Sinofarm. U manjem broju slučajeva korišćene su vakcine Moderna, Sinovac i AstraZeneca, prenose Nezavisne novine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading