BESRAMNA OTIMAČINA PARA! Tramp udario na Kamalu Haris: "OVO JE NAJVEĆI PREKRŠAJ U ISTORIJI KAMPANJE"

Autor:

Svet

24.07.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stigla reakcija iz Demokratske stranke.

BESRAMNA OTIMAČINA PARA! Tramp udario na Kamalu Haris: "OVO JE NAJVEĆI PREKRŠAJ U ISTORIJI KAMPANJE"

Foto: Pixabay, Tanjug/AP Photo/Evan Vucci/Susan Walsh

Štab republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa podnijeo je u utorak žalbu Saveznoj izbornoj komisiji, tvrdeći da potpredsednica SAD-a Kamala Haris nije mogla da legalno preuzme sredstva prikupljena kampanjom za reizbor predsednika Džozefa Bajdena.
 
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden, 81-godišnji demokrata koji je do pre svega nekoliko dana bio u predsedničkoj trci sa Donaldom Trampom, podržao je Kamalu Haris kada je u nedjelju objavio da se neće kandidovati za drugi predsednički mandat. Haris je preuzela kontrolu nad računima Bajdenove kampanje i pridobila obećanja većine delegata koji će na stranačkoj konvenciji sledećeg meseca odrediti predsedničkog kandidata, navodi se u saopštenju njenog kabineta.
 
Borba oko računa u banci, na kojima je krajem juna bilo otprilike 95 milijuna dolara, deo je višestrukih napora republikanaca da spreče Kamalu Haris da postane predvodnica demokratske liste, piše Rojters.
 
Iz Trampovog kabineta tvrde da je Haris počinila "besramnu otimačinu novca", tvrdi Dejvid Vorington, glavni savetnika u kabinetu Donalnda Trampa,  U izveštaju, koji je poslat Rojtersu, Vorington je rekao da je Haris bila u procesu počinjenja, kako je opisao, "najvećeg prekršaja u finansiranju kampanje u američkoj istoriji".
 
Surav Goš, advokat u CLC (Campaign Legal Center), nestranačkom nadzornom odboru, rekao je da cela ova situacija oko novca ne predstavlja problem, budući da je Haris već bila deo - "Bajdena za predsednika" kao potpredsednica.
 
U svakom slučaju, izborna regulatorna tela verovatno neće rešiti problem pre predsedničkih izbora 5. novembra, piše Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading